Zacząłem niedawno biegać. Celem pośrednim jest zrzucenie paru kilogramów, natomiast głownym celem start w maratonie w październiku 2005 w Poznaniu, no i ukończenie go oczywiście. Nasłuchałem się opowieści o takich problemach jak np.: stosowanie skarpetek bez szewków, które mogą powodować przy długim bieganiu - zejście paznokcia!! Albo zaklejaniu plastrami sutków aby ich nie btarła do krwi ocierająca się koszulka.
Czy istnieją takie "knyfy" lub szereg innych zabezpieczeń, o których warto pamiętać??
Jeżeli ktoś je zna to proszę o odpowiedź!!
Dzięki.
Mam pytanko odnośnie "sprzętu"
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Cześć
W sumie to wiele wymieniłeś. Dobrze stosować odpowiednie materiały, ja miewam naprzykład różnego rodzaju obtarcia w kroczu i pod pachami. Rady jak powiedziałem dobre materiały, waselina, może sudcrem, jem drugie śniadanie i nie będę Ci wymieniał dalej
W sumie to wiele wymieniłeś. Dobrze stosować odpowiednie materiały, ja miewam naprzykład różnego rodzaju obtarcia w kroczu i pod pachami. Rady jak powiedziałem dobre materiały, waselina, może sudcrem, jem drugie śniadanie i nie będę Ci wymieniał dalej