Jak pracować nad szybkością biegu?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
wlodarek1976
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 01.03.15 sek.
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie wszystkich:)
Mam małe pytanko do was. jak podnieść tempo biegu? Biegam już pewien czas i mam ogromny problem z tempem biegu. Bez problemu jestem w stanie przebiec już 30 minut ciągłego biegu, z już sporym problemem godzinę , ostatnio też wytrzymałem 1,5 godziny biegu non stop (w tym przypadku już mocno zmęczony). Moje pytanie do was to jak zwiększyć szybkość biegu?. Obecnie zatrzymuje się w przedziale 10,2-10,6 km/h na 5 km w granicach 9,5-10,0 km/h na 10 km nie jest to może rewelacja ale cóż nie każdy musi być najszybszy:)Nie jestem w stanie na razie przejść z szybszego truchtu na lekki bieg na dłuższym dystansie po prostu odcina mi energię. Ale przyznaje i tak w porównaniu do początków efekty są spore:)Z góry dzięki za wszelkie rady i wskazówki
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Na Twoim poziomie szybkoscia nie zaprzatalbym sobie glowy. W tej chwili skup sie na tym zeby biegac ta jedna godzine ciagiem bez jakiegos wielkiego zmeczenia.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Poprawa szybkości przyjdzie z czasem, będzie ja coraz ławiej utrzymać na zakładanym odcinku. Biegać regularnie, biegać, a poprawa musi przyjść :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Przeczytaj to, moze Ci sie przyda:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=19&id=4527
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ