Witam.
A więc chodzi mi o to czy ćwiczenia na siłowni przeszkadzająw bieganiu? Czy np: jak bym przestał ćwiczyć to będę miał lepsze wyniki?Chodzę na siłownię 3 razy w tygodniu.A no i biegam na 5200m.
Bieganie a ćwiczenia na siłowni
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zalezy jak lezy. Cwiczysz na tej silowni dla sily? dla rzezby? czy dla masy? Przy rzezbie np. to wskazane jest tez bieganie, przy sile to nie wiem (ja tam cwicze rok na silowni, a od dwoch miesiecy biegam i jest ok), a przy masie to zalezy od organizmu, jak komus ciezko nabrac masy, to bieganie temu nie pomoze. Wydaje mi sie jednak, ze bieganie powyzej 10km, nie byloby dobre dla silowni.
Narazie jednoznacznie nie moge sie wypowiedziec, cos wiecej bede wiedzial za miesiac jak skoncze 2 miesieczny cykl (ktory rozpoczalem podczas biegow), ale jak na chwile obecna czuje sie ok: nie slabne i nie trace wagi .
Narazie jednoznacznie nie moge sie wypowiedziec, cos wiecej bede wiedzial za miesiac jak skoncze 2 miesieczny cykl (ktory rozpoczalem podczas biegow), ale jak na chwile obecna czuje sie ok: nie slabne i nie trace wagi .
Astutus