Sprint/trucht - jak czasowo?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Chodzę na siłownię już jakiś czas i chcę zacząć biegać sprint/trucht (czyli trochę sprintru, trochę truchtu), by spalić trochę tłuszczu.
Polecili mi taką formę na dobrze znanym forum kulturystycznym.
Zastanawiam się tylko, ile czasu sprintu, a ile truchtu/marszu, oraz ile takich serii wykonać?
Chodzę na siłownię już jakiś czas i chcę zacząć biegać sprint/trucht (czyli trochę sprintru, trochę truchtu), by spalić trochę tłuszczu.
Polecili mi taką formę na dobrze znanym forum kulturystycznym.
Zastanawiam się tylko, ile czasu sprintu, a ile truchtu/marszu, oraz ile takich serii wykonać?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
10 x 20s/20s
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To zrób 5 powtórzeń. Generalnie możesz zrobic sobie tym treningiem wiecej krzywdy (zerwane więzadła lub ścięgna) niż korzysci ale ja tylko odpowiadam na pytanie.
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
zależy jak sprinterski będzie ten sprint 
ja bym proponował :
100m-szybko/100m-trucht - zacząłbym od 5 powtórzeń a czas na początek :szybko = 23-25sek.
Stopniowo zwiększałbym ilość powtórzeń - do max 10 i/lub skracał czas tej setki - tu ograniczeniem jest tylko ... rekord świata

ja bym proponował :
100m-szybko/100m-trucht - zacząłbym od 5 powtórzeń a czas na początek :szybko = 23-25sek.
Stopniowo zwiększałbym ilość powtórzeń - do max 10 i/lub skracał czas tej setki - tu ograniczeniem jest tylko ... rekord świata

Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- Mama Kin
- Zaprawiony W Bojach
Adam przecież tego nie neguje. spalisz tłuszcz, pozrywasz więzadła i wszystko będzie gitesXamer pisze:Tak mi polecili na forum kulturystycznym. Powiedzieli, że jest to dobra forma spalania tłuszczu.

go get 'em tiger
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
A ja zamiast "trochę sprintu trochę truchtu na spalenie tłuszczu" zdecydował się na "zero sprintu dużo truchtu na spalenie tłuszczu". Będzie i efektywniej i bezpieczniej.
- Sowa Blogowa
- Wyga
Właśnie, po cholerę ten sprint? Zawsze wiedziałam, że na spalanie tłuszczu trzeba długo i jak najwolniej. Do tego bonusem będzie bezpieczeństwo i relaksmaly89 pisze:A ja zamiast "trochę sprintu trochę truchtu na spalenie tłuszczu" zdecydował się na "zero sprintu dużo truchtu na spalenie tłuszczu". Będzie i efektywniej i bezpieczniej.