Cel 10km, jaki plan?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Addiezg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

mam na imie Adrian, mam 22 lata. Chcialbym rozpoczac przygode z bieganiem troche bardziej powaznie niz dotychczas. Od 2 miesiecy biegam czysto rekreacyjnie bez zadnego planu wtedy kiedy mialem czas, czyli nie regularnie i niezbyt czesto, srednio 4-5 razy w miesiacu. Jestem teraz na etapie biegu 6km w czasie 35min.

Chcialbym przebiec 10km, niewazne w jakim czasie. Czy potrzebuje jakiegos planu treningowego czy wystarczy regularnie biegac i po jakims czasie sie uda?

Pozdrawiam :)
PKO
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wystarczy regularnie biegać.

Ale efektywniej i bezpieczniej będzie z planem.
Plany treningowe :
bieganie.pl/?cat=19
www.treningbiegacza.pl/training-plans/
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i może ja swoje dorzucę 3 grosze cenne dla Ciebie u mnie 10 km było tak ,że biegając wydłużałem sobie trasę o 1 - 1.5 km aż w końcu powiedziałem sobie ,że muszę 10 km zrobić i się mega zmotywowałem i zrobiłem czas bez rewelacji bo 56 min ale jak dla mnie to duże osiągnięcie teraz taką dyszkę zrobię z czasem 53 min max nie wiele mniej ale na km to dużo. Pozdrawiam , Szybki90
NEVER GIVE UP
Addiezg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dosyc szybko udalo mi sie przebiec te 10km :) czas chyba sredni bo 1h1m ale liczy sie ze dalem rade, nad czasem sie jeszcze popracuje :)
Awatar użytkownika
WÎsnÎa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:54

Nieprzeczytany post

No to cel podany w temacie masz już osiągnięty i to w bardzo szybkim czasie, teraz już będzie tylko z górki ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ