Ogólnie całe życie - od 1 klasy podstawowej, do połowy szkoły średniej grałem w piłkę, uprawiałem lekka atletykę. w wieku 18 lat doznałem kontuzji kolana, operacja - rok przerwy. Nie wróciłem do sportu ponieważ lekarz kategorycznie tego zakazał go uprawiać przez najbliższe 6-8miesięcy. Skupiłem się na nauce. Dostałem się na wymarzone studia i stało się. Spodobało mi się życie "w dużym mieście". Imprezy, fast foody. Do nauki 5 red bulów i duża pizza. Oczywiście od czasu do czasu grywałem w piłke, ale o większej aktywności nie było mowy. Po 3 latach kończe studia i dowiedziałem się, że rusza ponownie drużyna u mnie na "wiosce"
Cel to powrót do gry.
Wzrost:182cm
Waga:99kg(ważyłem się 1 czerwca br.)
Na razie są to delikatne biegi(kondycja jest okropna), codziennie wieczorem biegam, staram się nie schodzić powyżej tempa 8min/km(endomondo), i w miare możliwości zwiększać dystans.
Pierwszy dzień to 3km - byłem kompletnie wyczerpany
7 dzień biegania to 4km - czuje w końcu satysfakcję
Teraz pytanie, od którego momentu zmienić bieganie na dystans, na bieganie po lesie(górki itp.)
Oczywiście dieta również uległa zmianie - zero słodkich napojów, fast foodów, zupek chinskich, czy też słodyczy.