Przywitanie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
manaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
chcę się przywitać w tej sekcji forum, ponieważ, pomimo tego, że biegam w miarę regularnie od około od 5 lat, to cały czas mam wrażenie, że ciągle nie wyszedłem poza etap mocno przygotowawczy.

Forum przeglądam dosyć często, bo uważam, że jest cennym źródłem informacji, za co oczywiście należą się podziękowania wszystkim piszącym.

Standardowo troszkę o sobie.
42 lata, ojciec dwójki brzdąców, mąż, zapracowany ;) Anatomicznie jestem raczej przeciwieństwem "urodzonego biegacza" - 170cm wzrostu, 80kg wagi (z czego spokojnie 10kg, to masa mięśniowa, w spadku po intensywnych sportach siłowych w młodości).

Jakieś wyniki biegowe już są:
10k: 50min
Połówka: 1:55
Średnio przebiegany dystans tygodniowy nie jest imponujący ~40-50km (z czego jedno spokojne wybieganie 12-15km), basen przynajmniej 2*tydzień, czasami rower. Nigdy nie miałem żadnej, poważnej kontuzji, aczkolwiek zdarzają się dni, kiedy miewam przeciążone kolana.

Interesują mnie wszelkie tematy związane z techniką biegania, dietą oraz metodami treningowymi dla realizowania długi dystansów, tak wiec w wątkach traktujących o tychże prawdopodobnie będę się udzielał.

To na tyle :) Życzę wszystkim miłego dnia i do zobaczenia na forum :)

Mariusz
PKO
Awatar użytkownika
biegamrekreacyjnie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54:21
Życiówka w maratonie: 4:11:24
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witaj Mariusz,

widzę, że mamy podobne "osiagi".

No może mam kilka lat więcej.

Ja mimo startów w imprezach podchodzę do biegania rekreacyjnie czerpiąc z tego przede wszystkim radość.

Pozdrawiam

Andrzej
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ