Witam wszystkich zaczołem biegać i mam problem

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
jamatt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam 14 lat 25 lutego bede miał 15 , zaczołem biegać 4 dni temu dokładnie 27 grudnia biegam nie całe 2km dziennie szybszym truchtem i dzisiaj zaobserwowałem że pojawiły mi sie żyły na łydkach jedna taka ciemniejsza (mała) na zgięciu kolan z tyłu , mam przestać biegać? , przejąć sie tym? , mogą mi sie zrobić żylaki w tak młodym wieku albo po dłużyszym bieganiu np w wieku 20 lat?. Z góry dziekuje za pomoc . PS nie wiem czy dobry dział ale sądze że tak.
PKO
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

zwykły lekarz oceni czy to żylaki...
danielesniak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2014, 20:37 przez danielesniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

ale przecież żylaki powinny powodować przymus uprawiania sportu i biegania bo noga musi pracować by krążenie było dobre
jamatt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No ale z biegania nie robia sie żylaki ?.Nie mam żylaków byłem u lekarza ale czemu mi wyszły żyly na łydkach? z przesilenia?
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

jamatt pisze:No ale z biegania nie robia sie żylaki ?.Nie mam żylaków byłem u lekarza ale czemu mi wyszły żyly na łydkach? z przesilenia?
No pewnie,że przesilenie.Spójrz na jakichkolwiek sportowców a najlepiej na kulturystów.Tak na chłopski rozum wzrost ciśnienia krwi oraz rosnące mięśnie wypychają żyły.Ja będąc w twoim wieku byłem dumny ze swoich żył na bickach :hej: Nic ci nie będzie skoro lekarz mówi,że jesteś zdrowy
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ