Witam wszystkich

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Tomekvolvo240
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mam na imię Tomek i zaczynam jutro biegać, aczkolwiek jestem zapalonym kolarzem mtb od sezonu 2013 r., najlepsze miejsce w kategorii wiekowej 31-40 lat to 8. Ale od miesiąca września zastój rowerowy, wiec pogoda nie sprzyja pozostał bieg :-), mój najlepszy czas w tym roku na 3000 m to 12:24 :-) (mam 40 lat) podłoże asfaltowe.Jutro chce spróbować w nowych butach Salomona (przepraszam za krypto reklamę), model XR butów. Nie trzymam się planu jakiegoś po prostu krótkie rozciąganie i bieg, lubię biegać np. 60 min 40 min w zależności od predyspozycji psychofizycznych w danym dniu. Proszę mi powiedzieć czy zmienić swój "plan" biegowy, czy takie bieganie w jakiś sposób mnie wzmocnij i pomoże w sezonie 2014 w startach MTB.Myślałem też jeszcze dodatkowo siłownia spinning, wyciskanie nóg itp. proszę o jakieś cenne sugestie z waszej strony.
PKO
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam do Ciebie pytanie: Dlaczego nie trenujesz zima? Mam kolegow ktorzy smigaja po szosie i ciagle mnie namawiali zebym z nimi jezdzil ale wlasnie w miesiacach kwiecien-wrzesien gdzie dla mnie wazniejsze jest bieganie a kiedy dla mnie konczy sie sezon biegowy i zaczynaja luzniejsze miesiace to oni odstawiaja rowery i nic nie robia. Zima jest jaka jest,raczej wiosennie i nie wiem czemu wiekszosc osob przestaje jezdzic. Rozumiem ze jest zimno,slisko itp ale zawsze mozna zmienic rower na "bezpieczniejszy" i jezdzic wolniej,pozdrawiam.
Obrazek
Tomekvolvo240
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

trenuje ,trenuje np. jutro jadę do lasu na 2-3h trening mtb. Szosówki nie mam i nie zamierzam kupować, nie bawi mnie szosa. Wolę w zimę budować bazę. Dziś poszedłem biegać ok. 30 min. Muszę wgl. jakaś aplikacje zainstalować i mierzyć coś więcej :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ