13KM

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Illusive
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

13KM w 1h 4 minuty u 15-latka to dobry rezultat?
PKO
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie, następne pytanie
aswalt
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51.05
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Daewoo tico ma 41 KM, a demonem prędkości nie jest, więc jeszcze trochę musisz popracować ;)
http://www.absurdum.pl - mój kawałek sieci

Waga: 125 --> 90
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

13KM to nawet mniej, niż miał Fiat 126p.
Ojtoja
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52.17
Życiówka w maratonie: marzenie na 2015

Nieprzeczytany post

Oj dołujecie biednego człowieka. Ja mam porównywalny czas na takim odcinku i uważam to za zadowalający rezultat. Wszystko zależy od tego jak bardzo zaawansowany w bieganiu jesteś i co chcesz osiągać. Kariery zawodowej nie zrobisz pewnie ale rekreacyjnie każdy czas na każdym odcinku to czas dobry bo spędzony w biegu. Dało się tą 1h4m spędzić na wiele bezsensownych sposobów a tak "miód malina" :D
Niedawno zacząłem ale jeszcze kogoś gdzieś dogonię :D
aswalt
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raczej nie chodziło tu o wynik, lecz o fakt nic niewnoszących prób przechwałek. Na tym forum raczej staramy się podchodzić rzeczowo do tematu, a nie jedynie chwalić lub ganić za wynik.

montalb
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

aswalt pisze:Raczej nie chodziło tu o wynik, lecz o fakt nic niewnoszących prób przechwałek. Na tym forum raczej staramy się podchodzić rzeczowo do tematu, a nie jedynie chwalić lub ganić za wynik.
Ale gdzie Ty tu widzisz przechwałki? Masz proste pytanie, może trochę nieszczęśliwie sformułowane, bo to oczywiście zależy od piętnastolatka. Nie czepiasz się trochę? Sam masz w sygnaturce "125 -> 90" (gratuluję!), to też są przechwałki? :ble:

Odpowiadając na pytanie założyciela wątku. Jak widać, jesteś w stanie utrzymać tempo poniżej 5:00 przez 13 kilometrów. Myślę, że może to rokować dobrze na przyszłość.

pzdr
montalb
BYĆ JAK MEL GIBSON W "CZEGO PRAGNĄ KOBIETY"
Ojtoja
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rozumiem aswald (dodane) i Twoje spojrzenie na temat (usunięte) ale chodzi mi o brak danych od samego pytającego (jak może niech uzupełni o kontekst zadania tego pytania). Może to były jego początki i chciał wiedzieć na jakim jest poziomie :D. Kto wie?
Wolałem jednak zwrócić uwagę po doświadczeniach z innych forów i przystopować zapędy przed uzyskaniem pełnych danych.
To jest i tak jedno z przyjemniejszych forów na jakim byłem dotychczas (bez względu na tematykę) bo ludzie pozytywni a nie ziejący jadem :hej:

edit: poprawiłem ukałd wyrazów by było wiadomo co i jak :D
Ostatnio zmieniony 04 gru 2013, 14:58 przez Ojtoja, łącznie zmieniany 2 razy.
montalb
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ojtoja pisze:Rozumiem i Twoje spojrzenie na temat aswald ale chodzi mi o brak danych od samego pytającego (jak może niech uzupełni o kontekst zadania tego pytania). Może to były jego początki i chciał wiedzieć na jakim jest poziomie :D. Kto wie?
Wolałem jednak zwrócić uwagę po doświadczeniach z innych forów i przystopować zapędy przed uzyskaniem pełnych danych.
To jest i tak jedno z przyjemniejszych forów na jakim byłem dotychczas (bez względu na tematykę) bo ludzie pozytywni a nie ziejący jadem :hej:
Kolego, ależ ja nie robię żadnych spostrzeżeń na temat aswalda. A co to pytającego, to jest to jego pierwszy post na forum, więc zapewne są to początki, skoro zakłada wątek w dziale '"Zacznij biegać". Można zatem w ciemno przyjąć, że - jak piszesz - chciał wiedzieć na jakim jest poziomie. Moim zdaniem, na całkiem niezłym, jeśli jest w stanie na początek utrzymać tempo 4:55 na dystansie 13 km.

pzdr
montalb
BYĆ JAK MEL GIBSON W "CZEGO PRAGNĄ KOBIETY"
aswalt
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

montalb pisze:
aswalt pisze:Raczej nie chodziło tu o wynik, lecz o fakt nic niewnoszących prób przechwałek. Na tym forum raczej staramy się podchodzić rzeczowo do tematu, a nie jedynie chwalić lub ganić za wynik.
Ale gdzie Ty tu widzisz przechwałki? Masz proste pytanie, może trochę nieszczęśliwie sformułowane, bo to oczywiście zależy od piętnastolatka. Nie czepiasz się trochę? Sam masz w sygnaturce "125 -> 90" (gratuluję!), to też są przechwałki? :ble:

Odpowiadając na pytanie założyciela wątku. Jak widać, jesteś w stanie utrzymać tempo poniżej 5:00 przez 13 kilometrów. Myślę, że może to rokować dobrze na przyszłość.

pzdr
montalb
Tak, w moim przypadku to też są przechwałki. Nie ma za bardzo czym się chwalić jeszcze, ale jasne - jestem próżny!
Sęk w tym, że takich meteorytów na forum było wielu. Jeden post z pytaniem czy mam dobry wynik i sayonara. Nie znamy wzrostu, nie znamy wagi, nie wiemy, czy coś ćwiczył - mamy za to pisać, czy wynik dobry.
To forum jest jednym z najlepszych miejsc w sieci, bo ludzie są dla siebie życzliwi i starają się sobie pomagać. Ale to musi działać w obie strony. Jeśli pojawi się społeczne przyzwolenie na zakładanie nowych tematów w stylu "boli mnie noga, co mi jest?" to utoniemy w marnych dyskusjach.
Oczywiście masz prawo mieć inne zdanie na ten temat niż ja i rozumiem ideę.

Ojtoja
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

montalb pisze:
Ojtoja pisze:Rozumiem i Twoje spojrzenie na temat aswald ale chodzi mi o brak danych od samego pytającego (jak może niech uzupełni o kontekst zadania tego pytania). Może to były jego początki i chciał wiedzieć na jakim jest poziomie :D. Kto wie?
Kolego, ależ ja nie robię żadnych spostrzeżeń na temat aswalda. A co to pytającego, to jest to jego pierwszy post na forum, więc zapewne są to początki, skoro zakłada wątek w dziale '"Zacznij biegać". Można zatem w ciemno przyjąć, że - jak piszesz - chciał wiedzieć na jakim jest poziomie. Moim zdaniem, na całkiem niezłym, jeśli jest w stanie na początek utrzymać tempo 4:55 na dystansie 13 km.

pzdr
montalb
:hejhej: Źle to sformułowałem chyba składniowo. Tekst pisałem do aswalda a w tym czasie Ty napisałeś Swój post więc zedytowałem wstawiając nick "aswald" jako podmiotu wypowiedzi :D Teraz to czytam i faktycznie do odebrania w różny sposób to było (edytuję poprzedni wpis by nie było niepewności) - Obu nam szło o to samo w miarę w wypowiedzi

Co do tematu postu to do czasu aż autor się nie wypowie i tak nie dojdziemy co miał na myśli zadając pytanie -tymsamym zapraszam go do dyskusji.
Illusive
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok,wiec tak.
Wzrost - 183
Waga - 59kg
Wtedy gdy uzyskałem czas 1h 4 minuty trenowałem jakieś może 3 dni i interesowało mnie czy osiągnąłem dobry czas.
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"Trenowałem 3 dni".

Ludzie, ratujcie!!!
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie to każdy taki temat jest bez sensu, są tutaj ludzie koło 30-tki którzy męczą się żeby przebiec 10km w 50 minut i są tacy którzy ten sam dystans pokonują w 35 minut. Czas jest dobry wtedy kiedy jesteś z niego zadowolony.
Przytyj. :bum:
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Illusive pisze: Wtedy gdy uzyskałem czas 1h 4 minuty trenowałem jakieś może 3 dni i interesowało mnie czy osiągnąłem dobry czas.
byłeś więc przetrenowany
Go Hard Or Go Home
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ