Rozgrzewka przed wiosną. Ma sens?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
dnskpe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, na wstępie zaznaczam że jestem tu nowy :). Otóż chodzi o to, że chce na wiosnę zacząć biegać żeby zrzucić brzuch. Podchodzę do tego tak, aby co sobotę przed wiosną biegać 5minutową trasę żeby się rozruszać przed prawdziwym bieganiem. Tylko zastanawiam się czy to ma sens, czy takie cotygodniowe bieganie wpłynie pozytywnie na "rozgrzewkę przed wiosną". Proszę o opinię.
Jakim tempem i jak biegać to wiem, bo około 5 lat (nie pamiętam, może 4lata) temu chodziłem na lekkoatletykę więc pamiętam technikę biegania, tylko kondycja nie ta bo później zacząłem palić papieroski, rok temu rzuciłem. Od 3 miesięcy co drugi dzień robię pompki wiec jakoś tam kondycja wróciła bo już nie wstaje z podłogi taki zasapany. Pozdrawiam :).
Jakby ktoś byłby zainteresowany to zajmuję się robieniem dredów za niewielką cenę :).
--------------------
"Daj mi żyć tak
Żebym przyczynił się do równowagi
Której coraz bardziej tu brak
Daj jakiś znak
Daj do myślenia tym, co niszczą nasz świat"
PKO
sojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A dlaczego od wiosny? Nie lepiej od jutra?
Sobota, wtorek, czwartek i już. Trzy razy w tygodniu jakiś marszobieg. Plany jak zacząć są tu w wątku treningowym :)
Wiesz, z planowaniem rozpoczęcia biegania jak z planowaniem rzucenia papierosów. Nie planować, a zacząć :)
Awatar użytkownika
dnskpe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chciałbym, ale na tygodniu żeby biegać systematycznie z rana to duży problem przez pracę. W pracy nie pracuję tak że pierwszy tydzień pierwsza zmiana, drugi druga itd, tylko dopiero dzień przed wiem jaka będzie jutro zmiana, a jutro się dowiaduje jaka pojutrze więc tu leży pies pogrzebany. Na wiosnę mają się niby unormować jakoś te zmiany.
Jakby ktoś byłby zainteresowany to zajmuję się robieniem dredów za niewielką cenę :).
--------------------
"Daj mi żyć tak
Daj jakiś znak
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przepraszam, chcesz biegać raz w tygodniu przez 5 minut i pytasz, czy coś ci to da?! LOL :))) To może jeszcze na wiosnę zacznij chodzić na siłownię, a teraz w ramach przygotowań podnoś co sobotę szklankę wody. Tylko pamiętaj, nie więcej niż dwa razy, bo grozi ci kontuzja...

Jesteś wzorcowym wręcz przykładem lenia, który lubi sam siebie oszukiwać.
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

Zima za oknem a ty chcesz wychodzic i biegac 5 minut , to Ja ubieram sie dluzej. Zastanow sie co chcesz robic albo biegac, albo biegac 5 minut. Powodzenia
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
Awatar użytkownika
dnskpe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ok juz wszystko wiem :P
--------------------
"Daj mi żyć tak
Daj jakiś znak
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Autobusu na pewno się dłużej nie goni, przynajmniej w drastycznej większości wypadków. Im dłuższy czas, tym bardziej tracimy przewagę naszą na rzecz przewagi autobusu. Mnie nie zdarzyły się chyba pościgi szybsze, niż dwu-trzyminutowe.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale ja piszę wyłącznie o pogoni za autobusem...
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ