Hej,
Mam 17 lat, trenuję kolarstwo górskie, i zawsze w okresie między grudniem a lutym biegałem. Zazwyczaj było to około 13 km co 2-3 dni, ponieważ nie przepadałem za tym, wolałem pojeździć na rowerze, ale od 2 miesięcy miałem strasznego lenia i na rowerze jeździłem bardzo rzadko, około godzina dziennie. Od jakiegos miesiąca myślałem, czy dałbym radę przebiec maraton w kwietniu(ponieważ 18 lat będę miał pół miesiąca wcześniej) który odbędzie się w Łodzi. Pierwszy raz poszedłem biegać w piątek i przebiegłem 9km z śrdnią 5:49min/km
W planach miałem bieganie również w niedzielę, ale sakwasy nie pozwoliły mi na to. Wczoraj tj. wtorek przebiegłem 6.31km z średnią 5:15min/km. Czuję się teraz dobrze, także myslę że do końca tygodnia będę biegał ok 6,5 km.
Chciałbym dowiedzieć się od was, jak uważacie, czy maraton w tym wieku mi zaszkodzi, czy mogę spróbować swoich sił?
Pozdrawiam,
Pierwszy bieg od lutego- 9km
- Antek Emigrant
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zaszkodzić to Ci nie zaszkodzi. Pytanie tylko czy wkrótce znowu Ci się coś nie odmieni i bieganie nie znudzi Ci się na korzyść roweru.