ból stopy podczas biegu i kręgosłup

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
nowicjusz25
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
1.Czy jeśli mam garb żebrowy to biegając pogłębiam wadę ?

2.Zakupiłem oryginalne buty nike do biegania. I po podczas biegu bolą mnie stopy. Co mam zrobić ? Nie mam mocno zasznurowanych butów. Bo próbowałem biegać z ledwo co zawiązanymi butami tak że były prawie jak rozwiązane, sznurówki też miałem poluzowane. Zawsze jak typuje tego typu buty nike adidas to boli mi w nich stopa. Wcześniej miałem buty o rozmiar większe ale też tak miałem i były one za wielkie bo po miesiącu porwały się na piecie. Jakoś później było trochę lepiej. Czy te nowe buty da się jakoś rozchodzić ?
PKO
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

pewnie chodzisz do ortopedy jeśli nie to weź skierowanie i niech oceni czy możesz biegać.
Nie wiem jak do tej pory wyglądała twoja aktywność może zacznij od spokojnych 30-40 minutowych marszy i powoli zwiększaj tempo a potem czas. Jeśli i tu będziesz miał problem ze stopami to masz drugi powód do spotkania z ortopedą
Pozdrawiam
krakow2000
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kilka lat temu też miałem podobny problem związany z wadą kręgosłupa. Byłem u ortopedy i pozwolił mi jeździć na rowerku. Miałem buty na rower SIDI wraz ze specjalnymi pedałami ale często bolały mnie właśnie stopy (mimo iż nie biegałem tylko na rowerku). Lekarz skierował mnie na badania, dostałem wyniki i zrobili mi (odpłatnie) specjalne buty dla mnie i nogi przestały boleć. Po pewnym czasie mogłem wrócić do normalnych butów rowerowych i już nie odczuwałem bólu. Może zrób podobnie, udaj się najpierw do lekarza niech ci powie co i jak. W między czasie biegaj tak jak w poście powyżej lub wypracuj coś swojego...

Ja akurat mam buty JOMA do biegania... nie jest to super firma... na początku strasznie mnie stopy bolały przez 4-5 biegów ale potem jakoś przestały... nie wiem czy buty się rozchodziły czy noga przyzwyczaiła. Pewnie z tymi twoimi tak samo będzie... chociaż z drugiej strony może się nie udać bo np. dobrze zrobione właśnie tak aby się nie rozciągały. Może zakupiłeś złe buty... do biegania są różne buty bo nie każdy stawia stopę tak samo... może przez to cię boli noga... poczytaj w dziale BUTY jest tam o tym sporo informacji zobaczysz iż jest kilka rodzai obuwia do biegania... może właśnie przez dobór złego obuwia cię boli...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ