Jest to mój 1 post na tym forum i bardzo się cieszę że mogę dołączyć do Waszego grona by wspólnie dążyć do tego samego celu

Zacząłem bieganie na początku września korzystając z programu 10 Tygodniowego. Jestem obecnie na 2 tygodniu 3 minuty/3 marszu.
Biegam systematycznie pon-środa-piątek-sobota i potrafię się zmotywować, czuję że bieganie poprawia mi ogólnie moje własne życie i chcę biegać w przyszłości dalej.

Jako iż to są moje początki to zastanawiam się obecnie nad kupnem rzeczy do biegania, ale nie wiem jak się za to zabrać. Obecnie biegam w:
-spodnie dresówki (lekko ocieplane)
-krótki rękaw (zwykły) + bluza
-zwykłe buty firmy Puma:

Biegam po asfalcie.
I zastanawiam się nad zakupami, ponieważ zamierzam biegać w jesieni i w zimie. Nie wiem naprawdę jak się zabrać do składania kompletu, od jakich najważniejszych rzeczy zacząc itd.
Ponieważ produktów jest masa, i różnica cenowa ogromna, a osoba zielona w temacie taka jak ja, nie ma pojęcia co kupić.
Myślałem nad koszulką termoaktywną, opaską na głowę ( i nie wiem czy opaska czy czapka termo) co lepsze, jak z spodniami, jak z rękawicami i jak z butami.
Problem leży tutaj głównie w kosztach, miałbym obecnie do wydania 600-700 zł na zakupy na okres przynajmniej jesienny, przed zimą myślę że miałbym pieniądze na dodatkowe zakupy.
Nie mam pojęcia w jakiej kolejności kupować, od czego zaczynać.
Co ogólnie potrzeba mi jeszcze do biegania oprócz ubrania, tzn. liczy się to na moim etapie jaką wodę piję czy jest to Nałęczowianka sport (zwykła mineralna, niegazowana) czy jakaś woda z dodatkami. I jak ew. rozwiązać problem z wodą w jesieni i zimie, czy jest jakiś specjalny pojemnik aby nie była bardzo chłodna, czy może zostawić ją na zwykłą temperaturę zewnętrzną otoczenia by była zimna.
Prosiłbym was o pomoc w tych zakupach i przygotowaniach do okresu jesienno-zimowego.
Z góry dzięki za odpowiedzi.