Hej! Czy dasz radę przebiec półmaraton? Jasne, że dasz radę!!! Cały rok przed Tobą!
Wiem coś o rzucaniu palenia. Paliłem prawie 10 lat (co za głupota!!

). Nie jest to łatwe, ani przyjemne (rozdrażnienie, brak czegoś w palcach, wzmożony apetyt). Próbowałem kilkukrotnie skonczyć z paleniem, najdłużej wytrzymałem 2 tygodnie. Właśnie mija 4 rok jak nie palę i 4 rok jak zacząłem biegać. Wiem co to znaczy przebiec 100 m i mieć mega zadyszkę!!!
Moim skromnym zdaniem postaw sobie na początek cel przebiegnięcia 1 km. Kolega Banan123 wspomniał o marszobiegach. To dobry pomysł na początek. Zacznij wolnym tempem, zrób 400 m następnie przejdz w marsz szybkim krokiem. Na koniec kolejny trucht. Jak dasz radę powtórz tą serię raz jeszcze. 2-3 razy w tygodniu wystarczy. Po 3 tygodniach na kolejnym treningu spróbuj przebiec większy dystans. Zobaczysz sama, że zrobisz postępy, a organizm się przyzwyczai do wysiłku. W końcu osiągniesz swoje pierwsze 1000 m biegnąc. Wyznaczaj sobie kolejne cele (metoda małych kroczków).
Odnośnie rzucania palenia to cóż... Każdy musi znalezć swój sposób na to cholerstwo.
Powodzenia!! Napisz jakie zrobisz postępy.