Wprawdzie zajęło mi to półtorej godziny, ale starałem się utrzymać puls poniżej 150 bpm. Będzie lepiej

W 2015 roku (z okazji 40. urodzin) _muszę_

Pozdrawiam,
Bacio
Na treningu, w lesie. Jakie zawody, to mój szósty biegman350 pisze:A czy to było na zawodach czy na treningu?
Od roku ćwiczę na siłowni i zawsze kończę biegiem 20 - 30 minutowym na bieżni. Teraz dołożyłem bieg w lesie.man350 pisze:Napisz coś więcej od kiedy biegasz itd.
Zośka pisze:Powodzenia w dążeniu do celu!
...Bacio pisze:Plan jest precyzyjny, krótki i treściwy:
2013 - 10km,
2014 - półmaraton,
2015 - maraton.
Nie do końca się zgodzę. Dużo zależy też od odżywiania i suplementacji. Poza tym 20 minut to bardzo mało. Dla świętego spokoju miałbym przygotowaną przekąskę bogatą w białko lub odżywkę białkową, którą wchłonąłbym krótko po zakończeniu biegu.kfadam pisze:biegajac po ćwiczeniach siłowych spalasz mieśnie, jeśli ta siłownia ma na celu rozbudowe masy to biegaj te 10-20 minut przed nie po.
Pozdrawiam
Jeśli mogę coś poradzić to proponowałbym raczej skupić się na wydłużaniu czasu biegania niż jego skracaniu. Maratonu raczej nie przebiegniesz w godzinę, pasowałoby więc przygotować organizm do dłuugiego wysiłku. Ja na zegarek patrzę raczej kontrolnie ale w żadnym wypadku nie ścigam się z nim. Wiem że jestem na to za słaby. Jak będę śmigał bez problemu 20 km to może czasem powalczę z zegarkiem. Na razie spokojny bieg i wydłużanie odległości.Bacio pisze:Dziś kolejne 10km. Czas lepszy o 6 minut przy tym samym pulsie. Gram dalej