Kondycja pilkarska=Wytrzymac 30 minut
-
- Rozgrzewający Się
Cześć. Mam 14 lat i gram w klubie piłkarskim. Chciałbym umieć wytrzymać 30 minut ciągłego truchtu. Oczywiście bez jakiej kolwiek kolki czy coś.
Wczoraj biegłem 12 minut(około 4km) 5 minut przerwy i znów 12 minut(4km)
Wiem, że w piłce są ciągłe sprinty i zwolnienia. Więc po sprincie szybko padne. Ale 30 minut bez problemu chcę biegać.
Czy taki planik po 24 minuty dziennie i po 7 dniach zmieniać to? Czy robić jakieś krótsze,dłuższe odpoczynki?
Biegam w Hi-Tec Silvershadow. Buty maja 16 lat :D.
Wczoraj biegłem 12 minut(około 4km) 5 minut przerwy i znów 12 minut(4km)
Wiem, że w piłce są ciągłe sprinty i zwolnienia. Więc po sprincie szybko padne. Ale 30 minut bez problemu chcę biegać.
Czy taki planik po 24 minuty dziennie i po 7 dniach zmieniać to? Czy robić jakieś krótsze,dłuższe odpoczynki?
Biegam w Hi-Tec Silvershadow. Buty maja 16 lat :D.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W takim tempie to ja nie wiem czy bym przebiegl 5 minut, fajne masz pojecie truchtu 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Dedykuję to Orłom FornalikaGolab pisze: Wczoraj biegłem 12 minut(około 4km) 5 minut przerwy i znów 12 minut(4km).

Gratulacje, kolego

-
- Rozgrzewający Się
Nie rozumiem. Napisałem około. Biegłem truchtem no nie rozumiem was. Od domu przez drogę rowerową. 1 km mam około 3 minut czasu w upał. A tutaj biegłem po prostej prawie cały czas i to pod wieczór.
Nie wiem czy się śmiejecie, że to niby za dużo czy, że za mało. Z odpowiedzi jakoś wydaję mi się, że za dużo. Napisałem OKOŁO.
Dzięki za ludzkie podejście. Bardzo mi pomogliście swoimi postami. Jeżeli nic innego nie macie do napisania to żegnam.
Pff... Co za ludzie.
Nie wiem czy się śmiejecie, że to niby za dużo czy, że za mało. Z odpowiedzi jakoś wydaję mi się, że za dużo. Napisałem OKOŁO.
Dzięki za ludzkie podejście. Bardzo mi pomogliście swoimi postami. Jeżeli nic innego nie macie do napisania to żegnam.
Pff... Co za ludzie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35:10
To co piszesz po prostu wydaje się nierealne. OKOŁO to dwa razy mniej przebiegłeś w te 12 minut. Masz dziwne pojęcie czasu i tempa, a jakbyś przebiegł 2x4km po 12 minut, to bez problemu przebiegłbyś 30 minut, czy nawet 2 godziny 30 minut. Może po prostu musisz zwolnić - do truchtu, czyli biegania 4km co najmniej dwa razy wolniej.Golab pisze:Nie rozumiem. Napisałem około. Biegłem truchtem no nie rozumiem was. Od domu przez drogę rowerową. 1 km mam około 3 minut czasu w upał. A tutaj biegłem po prostej prawie cały czas i to pod wieczór.
Pff... Co za ludzie.