Bieg na 10km, czy warto ?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Nie biegałem od pażdziernika (niestey w zimę nie mogę się zmoblizować), teraz wróciłem do treningów(3 treningi do tej pory), mój cel to dobre pobiegniecie 10km jesienią, jednak pojawił się bieg 12 maja na 10km, i zastanawiam się czy nie wstartować, forma słaba, ostatni trening(spokojny bieg 9 km, 54 min), myśle że jak się zmoblizuję to poniżej 50min pobiegnę,jednak czy warto bieć bez jakiegoś konkretnego celu, bez dobrego przygotowania ?
PKO
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy od tego jaki cel chcesz osiągnąć. Z Twojej wiadomości wywnioskowałam, ze chciałbyś pobiec 10 km w ok 50 min. Potem piszesz, że nie masz konkretnego celu. Zgłupiałam...
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja bym pobiegła treningowo, bez napinania się na jakiś konkretny wynik, na luzie. Skoro biegasz takie dystanse (bo rozumiem, że to 9km/54 min. to nie było na granicy Twoich możliwości?), to co Ci szkodzi?
Obrazek
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak chcesz zaliczyć po prostu 10 kilometrów albo wziąć udział w zawodach dla samej zabawy to jak najbardziej się zapisuj. Jeżeli chcesz osiągnąć konkretny wynik to odpuść sobie, przygotuj się solidnie i wystartuj jesienią.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ