Witam,
Jestem poczatkujacym biegaczem, biegam od miesiaca 3 razy w tygodniu z partnerem po 6km. Ostatnio jednak pobieglismy 12km (1:20:43) utrzymujac tempo konwersacyjne i mielismy sile na jeszcze , wiec moje pytanie brzmi. Czy dobrze bedzie jesli 3 razy w tyg. pobiegniemy 12km?? Nie bedzie to za duza intensywnosc?? Biegamy na zrzucenie tluszczu i poprawy kondycji. Wzrost 181, 87kg
Jak dla mnie to intensywność jest dobra, ja też zaczynam dopiero biegam z druga osobą, przy bieganiu tempo jest takie, że możemy rozmawiać ze sobą a to jest ważne, przebiegamy 4 km w jakies pół godziny więc wy biegacie mniej wiecej tym samym tempem, dla nas to dopiero pierwszy tydzień dlatego po zakwasach czujemy, że to na początek dobra odległość i tempo. Z czasem będziemy wszystko zwiekszac i cele będą rosły, i wy też pamietajcie by ciągle zwiększać wymagania po to żeby ciągle się rozwijać a nie stać w miejscu ale też wszystko z głową tak żeby nic nie nadwyrężać ani nie pozrywać. Życzę sukcesów i siły do biegania
Nie ma się co "zaklepywać na śmierć",należy wprowadzić jakieś urozmaicenie w postaci szybszych odcinków,rytmów,przebieżek,trochę siłki biegowej....jeśli na odchudzenie to zasugerowałbym zero batoników,chipsów,ciasteczek,piweczka,lodów,sosów,cukiereczków,słodkich napoi.....itd.
No mysle ze damy rade ogarnac sprobojemy kilka dni tych 12-ek poteem wprowadzimy szybsze odcinki itd. slodyczy itp jestzero... Piwko tak dwa na tydzien