Może i to dużo pytań, ale naprawdę będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Zacznę biegać ajprawdopodobniej od najbliższego tygodnia, w tym jestem chora

Pozdrawiam.
To w jakie dni będziesz biegać nie jest takie ważne, to zależy kiedy Ci bedzie pasować, ja biegam w pn, śr, pt i sob inaczej niż w planach ale to nie ważne. Najważniejsza jest systematyczność, jak już zaczniesz to biegaj 3-4 razy w tygodniu a z czasem będziesz widzieć postępy. I pora dnia to też jaka Ci pasuje taka będzie dobraZmotywowana pisze:Witam. Chciałabym zacząć biegać, ale nie wiem jak się do tego zabrać, dlatego proszę was o pomoc. Mam 18 lat, dwa razy w tygodniu trenuję pływanie (wtorki i czwartki), więc te dni na pewno odpadają na bieganie - nie dałabym rady. Niestety we wszystkich planach dla początkujących właśnie w te dni zaznaczone są treningi... Więc pytam: jak zacząć? Ile razy w tygodniu, na jaki czas? I co, jeśli jeszcze nie mam profesjonalnych butów? Gdzie najlepiej biegać - po lesie, po betonie? Rano czy wieczorem?
Może i to dużo pytań, ale naprawdę będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Zacznę biegać ajprawdopodobniej od najbliższego tygodnia, w tym jestem chora
Pozdrawiam.
Zmotywowana pisze:Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Od poniedziałku biorę się do roboty
nie, nie, pierwsze niech się wyleczymaly89 pisze:Nie czekaj do poniedziałku - zacznij już dzisiaj
polcia2000 pisze:nie, nie, pierwsze niech się wyleczymaly89 pisze:Nie czekaj do poniedziałku - zacznij już dzisiaj
no dla mnie katar to tez nie choroba ale Zmotywowana napisała że jest chora więc myślę że to nie jakiś katarmaly89 pisze:Od kataru i gorszego samopoczucia się nie umiera