Na samym początku chciałbym przywitać się na waszym forum i przepraszam jeżeli powtarzam już taki temat.
A teraz przejdę do sedna sprawy.
Drodzy biegacze, jestem 21 letnim mężczyzną, którego marzeniem jest służba w szeregach Państwowej Straży Pożarnej. Aby się dostać, muszę przejść pomyślnie testy sprawnościowe, w których m.in. trzeba przebiec 1000 metrów w czasie najlepiej poniżej 3:30 oraz 50 metrów również jak najszybciej. Ponadto podciąganie na drążku ale to już chyba pytanie nie do was.
A więc egzaminy odbędą się prawdopodobnie w listopadzie tego roku. Jak widać czasu troszkę zostało, więc liczę na waszą pomoc.
Nie wiem jak dokładnie się zabrać za treningi. Do tej pory truchtałem sobie jakieś 6 km, ale myślę że nie tędy ścieżka.
Jeżeli byli byście tak mili, proszę o jakieś rady, plany treningowe, które pomogą mi w osiągnięciu jak najlepszych efektów.
Jestem osobą mocno zdeterminowaną, i zamierzam osiągnąć swój cel nawet jeżeli będzie to wymagało bardzo intensywnych ćwiczeń. O służbie w straży pożarnej marzę od dziecka. Może śmiesznie to zabrzmi ale czuję się stworzony do tej pracy, tylko to bieganie... nie jestem super szybki ale mam nadzieję, że taki efekt osiągnę. Także moi drodzy, bardzo ale to naprawdę bardzo proszę o pomoc
Z góry serdecznie dziękuję