Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

patrick11112 pisze:Witam. Miałem zacząć treningi, bo myślałem o maratonie. Niestety, na planach się skończyło. Teraz stawiam sobie nowy cel: wystartować w biegu na 10 km - 4 maja. Do startu zostało więc ponad 9-10 tygodni. Przeglądałem plany treningowe, niestety są tam rozpiski na jakieś 14-15 tygodniJak mam trenować przez ten czas? Trafiłem na temat: viewtopic.php?f=9&t=22606 Jest w nim napisane, żeby biegać co drugi dzień. Czy to wystarczy? Proszę bardzo o rady i dystanse, jakie mam biegać. Dodam też, że mam 19 lat, 172 cm wzrostu i 70-71 kg wagi. Poziom kondycji - ciężko stwierdzić, pewnie zerowy, ale dużo chodzę - jest to związane z moją pracą, dziennie czasami po kilka kilometrów...
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
to jest na pewno prawda, na poczatku jak biegalem kolka za kolka, teraz nic aczkolwiek jakos ostanio robilem wybieganie i tak pomyslalem o tym, ze nie mialem dawno kolki no i, ze fajnie i wgl. 6km i bieglem z kolka :P a na kolke napewno polecam napinanie miesni brzucha, az do ustapienia bolu. Dla mnie to niezawodna metodaAgaK. pisze: Ale mija z czasem - im więcej biegasz, tym jej mniej.