Kochani biegacze,
zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc w znalezieniu domu dla psiaka, który uwielbia ruch. Moris to młody roczny psiak w typie husky'ego. Od narodzin wychowywał się w schronisku po czym został adoptowany, co widać po jego karności, pragnienia bycia z ludźmi oraz umiejętności podawania łapy, siadania, czy leżenia. Niestety ten przecudowny psiak po kilku miesiącach znudził się właścicielowi, co było powodem do wywiezienia za miasto i wyrzucenia go z auta. Porzucony ponownie trafił do schroniska... Ja jako wolontariuszka zabrałam go z psiego więzienia do domu tymczasowego, aby nabrał ogłady i mógł choć na trochę uwolnić się z klatki.
Może ktoś z Was pokocha psinę i będzie miał wiernego kompana do biegania, czy intensywnego treningu( pies jest niezniszczalny:))
Moris To wyjątkowy pies nie tylko ze wzgledu na urodę: piekną srebrzysta sierść i jedno oczko brązowe, a drugie niebieskie, ale przede wszystkim ze względu na swój charakter. Pomimo swojej przeszłości jest pogodny, łagodny, przytulaśny i bardzo kontaktowy. Szybko się uczy i dostosowuje do nowych warunków. Umie podstawowe komendy: siad, podaj łapę, leżeć. Zrównoważony i spokojny, ale też skory do zabawy Moris uwielbia harce z zabawką. Zgodny do innych psów lubi zaczepiać i zachęcać do zabawy, a koty nie robią na nim zbyt dużego wrażenia. Pies z ogromnym potencjałem do nauki, który dopasowuje się do człowieka. Moris uwielbia kontakt z ludźmi, dlatego idealny byłby dla domu z dziećmi oraz dla osób aktywnych.
Psiak jest wykastrowany i posiada książeczkę zdrowia. Obecnie znajduje się w Poznaniu, lecz nie byłoby żadnego problemu z dowozem psiaka w jakiekolwiek miejsce
Kontakt: Agata 502 23 60 99
aczerchawska@wp.pl