Bieganie przed czy po sniadaniu

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Lajfi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Mam 14 lat i mam zamiar od jutra biegać rano.
Nie chce by moje mięsnie się kurczyły/spalały i czy przed biegiem (ok 5:30)zrobić sobie jakieś płatki czekoladowe a po biegu zjeść sniadanie ?Chcę biegać rekreacyjnie by miał lepsza kondycję/wytrzymałość (bo chcę też trenować boks) i troszkę szybciej biegać.
O co chodzi z bieganiem na czczo czy bcaa czy jakąś tak.
A jeszcze przed bieganiem brzuszki i pompki ok 100 brzuszków (seriami ) i ok 25/30/40/50 pompek (tez seriami) .
Biegam też po to bo chciałbym być strażakiem a nie wytrzymałego strażaka nie przyjmą :)

Jeżeli zły dział przepraszam (proszę moderatora o przeniesienie)
PKO
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Przed bieganiem polecam banana ;-)
Nie lubię biegać naczczo - głód wygrywa.
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolejny młody chłopak, który naczytał się forów dla kulturystów i innych siłaczy gdzie od góry do dołu jest "NIE BIEGAĆ BO SIĘ SPALAJĄ MIĘŚNIE!" i równie często "biegać możesz ale musisz kupić białko, bcaa, carbo, gainera i inne żeby nie spalić mięśni". Skąd wiem? Bo sam też najpierw na te fora trafiłem. :bum: Ekspertem nie jestem i proszę mnie poprawić jeśli się mylę, ale jeśli nie będziesz biegać codziennie maratonu i będziesz się odżywiać normalnie to raczej mięśnie się nie spalą, to nie jest takie proste, zwłaszcza jeśli ćwiczysz te mięśnie. :spoczko: Jestem 2/3 lata starszy od Ciebie i biegam już jakiś czas i nie ćwiczę nic poza brzuchem, grzbietem i jakoś nie czuję się "spalony", po prostu mięśnie mam zwiotczałe od braku wysiłku. :bum: I ja podobnie jak kolega wyżej też biegam po jedzeniu, na głodzie mnie momentalnie brzuch boli...
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja powiem krótko - bez śniadania w moim przypadku ani rusz :) Teraz biegam o 5:30 i mimo to wolę wstać o 4 i zjeść owsiankę niż iść biegać na czczo :) Bieganie bez śniadania to jak jazda na rezerwie :)
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zależy ile czasu chcesz biegać.Od czasu do czasu coś mi odbija i biegam rano do pracy ok 5 rano,dystans niewielki ok 4 km,przed biegiem nic nie jem lub tak jak piszą koledzy banan lub batonik musli choć czy to coś daje.
Obrazek
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

mi tam bieganie na czczo służy
ale sporo wciągam wieczorem
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lajfi pisze:Witam!
Mam 14 lat i mam zamiar od jutra biegać rano.
Nie chce by moje mięsnie się kurczyły/spalały i czy przed biegiem (ok 5:30)zrobić sobie jakieś płatki czekoladowe a po biegu zjeść sniadanie ?Chcę biegać rekreacyjnie by miał lepsza kondycję/wytrzymałość (bo chcę też trenować boks) i troszkę szybciej biegać.
O co chodzi z bieganiem na czczo czy bcaa czy jakąś tak.
A jeszcze przed bieganiem brzuszki i pompki ok 100 brzuszków (seriami ) i ok 25/30/40/50 pompek (tez seriami) .
Biegam też po to bo chciałbym być strażakiem a nie wytrzymałego strażaka nie przyjmą :)

Jeżeli zły dział przepraszam (proszę moderatora o przeniesienie)
14 lat? Dzieciaku nie niszcz swojego dzieciństwa wstawaniem o 5 rano :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ