Stadion

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
hrabaliana
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć i czołem! Zacznę od tego, że jestem świeżak (hm... niby mało odkrywcze, skoro piszę pod hasłem „Zacznij biegać!”). Truchtam sobie trzeci miesiąc, przy czym dopiero w styczniu dzięki Mikołajowi-mężowi wzięłam się w garść, bo dostałam Garmina, który mnie niesamowicie motywuje do ruchu. Jako że pisanie nie na okrętkę to moja nieumiejętność, w ramach zwalczania słabości od razu przejdę do sedna: śnieg i zaspy są OK, ale czasami marzy mi się przebiec po bieżni. To pewnie wspominki za latami pacholęcymi, kiedy to rączo pomykałam na treningach, ale – wstyd się przyznać – było to dwie dekady temu. Stąd pewnie też moja nieśmiałość, a z tej nieśmiałości pytanie (teraz już naprawdę przechodzę do rzeczy): czy mogę sobie – ot tak – wbiec na stadion i skorzystać z bieżni, czy też zależy to od „władz” stadionu? Innymi słowy, jeśli wbiegnę na otwarty stadion (bo nie mam tu na myśli przeskakiwania przez barierki czy inne kraty), to czy nikt mnie z niego nie przegoni?

A poza tym tylko napomknę, że bardzo miło się Was wszystkich czyta :usmiech:
Pozdrawiam!
Obrazek
PKO
ven.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Daj znać kiedy stadion w będzinie jest otwarty i czy Cię nie wyrzucili- dołączę ;)
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

No właśnie, jak to jest dokładnie? Na pewno każdy stadion ma własny regulamin, ale jeśli cały stadion (płyta + bieżnia) nie został wynajęty, to według mnie można korzystać z bieżni. W końcu jest to STADION MIEJSKI!
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U nas we Wrocku też to jest niejasne, próbowałem się dowiadywać ale szybko mi się odechciało
i po prostu wskakuję na stadion kiedy jestem w okolicy. W nocy też, tylko trzeba wtedy włożyć nieco
więcej wysiłku ;P Ani w dzień ani w nocy nikt nigdy się do mnie nie przyczepił, toteż stwierdzam
że ta strategia jest słuszna ;)
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na ktory we Wro ? Olimpijski ?
titu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

We Wrocławiu na Olimpijskim bieżnia jest zamykana (przynajmniej jak dwa razy próbowałem to była zamknięta, a przez płot skakać mi się nie chce). Ja korzystam z bieżni przy LO II na ul. Parkowej, koło mostu Szczytnickiego. Bieżnia ma 200m i jak dotąd nigdy nie miałem tam żadnych problemów, nikt mnie nie przeganiał.
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

Proszę uważać z przeskakiwaniem przez płot :hej: Ja miałem taką historię.
Stadion jest czynny do 20, a później zamykają bramę, więc pewnego letniego wieczoru postanowiłem z bratem przeskoczyć przez naprawdę wysoki płot, udało się, pobiegałem, było ok, ale z powrotem było zdecydowanie gorzej. W jednym miejscu za ogrodzeniem jest lampa, po której można zjechać, ponieważ skok z około 3 metrów na chodnik jest dość ryzykowny. Ja postanowiłem skoczyć, udało się, niczego nie skręciłem ani nie złamałem. Brat postanowił nie skakać, tylko wskoczyć na lampę i po niej zjechać. Ku jego zaskoczeniu lampa została bardzo porządnie namaszczona smarem, więc po skoku i przytuleniu się do niej brat miał piękny malunek począwszy od policzka aż na bucie skończywszy. Mnie ta scena rozbawiła, brata niekoniecznie, więc ku przestrodze skoczkom - uważajcie na smar. Swoją drogą, to niezła, za przeproszeniem, chamówa!
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

saper pisze:Na ktory we Wro ? Olimpijski ?
Tak.
titu pisze:We Wrocławiu na Olimpijskim bieżnia jest zamykana (przynajmniej jak dwa razy próbowałem to była zamknięta, a przez płot skakać mi się nie chce).
Nie trzeba wcale skakać, furtka jest dość niska, a najczęściej też obok płotu walają się różne klamoty, które
pomagają w pokonaniu tej drobnej przeszkody z małą siłą, a za to z wysoką godnością osobistą :]
titu pisze:Ja korzystam z bieżni przy LO II na ul. Parkowej, koło mostu Szczytnickiego. Bieżnia ma 200m i jak dotąd nigdy nie miałem tam żadnych problemów, nikt mnie nie przeganiał.
Parę razy jakiś nadgorliwy wuefista nas pogonił jak biegaliśmy tam na szczudłach i od tej pory mam uraz do tej miejscówki,
a poza tym na olimpijski mam bliżej :]
Karlito pisze:uważajcie na smar. Swoją drogą, to niezła, za przeproszeniem, chamówa!
Stary numer, w mojej rodzinnej wiosce jest ośrodek koło bajora, gdzie odbywały się i odbywają potańcówki, cały płot dookoła
był swego czasu nie dość że zakończony ostrymi blaszkami, to w dodatku wysmarowany smarem :>
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy od stadionu.
Jeśli jest otwarty to nie powinno być problemu.
Spróbuj.
Awatar użytkownika
hrabaliana
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej,
dzięki za odzew (i piękne historyjki) :usmiech:
Dziś – idąc za poradą – spróbowałam. Brama na stadion otwarta, więc wbiegłam wprost w... kałuże po kostki. Można się dostać na trybuny, a boisko i bieżnia zamknięte na solidną kłódkę. Inna sprawa, że dziś ze względu na ocieplenie chodniki czyste (mam na myśli to, że bez śniegu; poza tym to tor z przeszkodami, bo ominięcie rozpływających się na środku chodników psich kup wymaga nie lada zręczności), a boisko i bieżnia, które są szczelnie osłonięte trybunami, pod zwałami śniegu ;) A ja – o naiwna! – myślałam, że oni to jakoś odśnieżają, bo tuż obok pięknie zielenieje mniejsze boisko.
Nic to, będę się musiała obejść bez bieżni.
Obrazek
Grat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

titu pisze:We Wrocławiu na Olimpijskim bieżnia jest zamykana (przynajmniej jak dwa razy próbowałem to była zamknięta, a przez płot skakać mi się nie chce). Ja korzystam z bieżni przy LO II na ul. Parkowej, koło mostu Szczytnickiego. Bieżnia ma 200m i jak dotąd nigdy nie miałem tam żadnych problemów, nikt mnie nie przeganiał.
Jako, że uczęszczam w dni powszednie do tego LO to mogę się wypowiedzieć. O ile ktoś nie ma w-f lub treningu (w końcu LO sportowe) to można śmiało wchodzić.
Ja za to się zapytam czy biegał ktoś na stadionie Mosir przy ul Lotniczej we Wrocławiu dzielnica to Pilczyce-Fabryczna. Jeżeli ktoś nie wie gdzie to jest wrzucam link do mapki http://goo.gl/maps/jRptv Jeżeli tak to czy wstęp jest za darmo czy trzeba coś płacić?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ