Witam,
na wstępie chciałem przeprosić jeśli napisałem w złym dziale lub zrobiłem coś nie tak przy zakładaniu tematu. Po cichu jednak liczę na trochę wyrozumiałości dla nowego:P Dobra, do rzeczy..
Zapisuję się na kurs sędziego piłkarskiego pzpn. Chciałem już wcześniej, jednak wiek mi na to nie pozwalał. Mam 189cm wzrostu, ~83kg, 18 lat. Przyznaję się z ręką na sercu, od września 0 sportu, ponieważ byłem w szpitalu i lekarz kazał mi się do końca roku bardzo oszczędzać. Od razu mówię, że nie jestem z tych, którzy w klasie maturalnej czy w jakimkolwiek innym momencie życia odpuszczają sobie wf i sport z czystej wygody - zawsze lubiłem się poruszać, więc obecna sytuacja jest mi bardzo nie na rękę.
W połowie marca mój kurs zakończy się testem coopera. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś dał mi parę wskazówek, jak powinienem zacząć biegać, żeby wypaść jak najlepiej. Jak często/jakie dystanse/jakim tempem/jaki czas sobie narzucać.
Przy okazji polecam wszystkim niezdecydowanym, ponieważ bycie sędzią to bardzo fajny sposób na rozwój osobisty i zarobienie trochę $ w niecałe 2 godziny:-)
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Test coopera i sędzia piłkarski
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
- Życiówka w maratonie: brak
Napisz kolego jaki dystans robisz aktualnie w te 12 minut. Myślę że to pomoże w dobrze treningu, bo musimy wiedzieć z jakiego pułapu startujesz.