Mały problem
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć wszystkim czytającym. Jakiś czas temu biegałem co drugi dzień w tygodniu, oczywiście bez żadnego planu treningowego. Trasa miała długość około 5 km, jednak opętało mnie "lenistwo". Teraz chcę wrócić do biegania i chcąc się z ciekawości sprawdzić zacząłem od " programu Czerwony Alarm". Tu się pojawia problem. Z góry zaznaczam że nie mam nadwagi. Wystartowałem od poziomu Czerwonego. Problem tkwi w tym że maszerując na trasie 3 km nie mogę tej długości osiągnąć w czasie 20 minut. Próbuję już trzeci tydzień i mój wynik jest 21:30-23:00. Co poradzicie?
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
czytać ze zrozumieniem.
maszerowanie 20 minut na pętli to nie to samo co pokonanie 3 km w 20 minut.
w dodatku marszem
maszerowanie 20 minut na pętli to nie to samo co pokonanie 3 km w 20 minut.
w dodatku marszem

Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tam jest napisane tylko że: "Wyznacz sobie jakąś trasę – najlepiej pętlę o długości od kilkuset metrów do 2-3 km. I ruszaj. Na początku maszeruj tak przez 15-20 minut. " co nie oznacza, że masz się zmieścić w 20 minutach. Maszeruj tak, żebyś czuł zmęczenie ale kontrolowane, to nie ma być ciągle wyścig.Ares18 pisze:Problem tkwi w tym że maszerując na trasie 3 km nie mogę tej długości osiągnąć w czasie 20 minut. Próbuję już trzeci tydzień i mój wynik jest 21:30-23:00. Co poradzicie?