Trening na poprawe wyników czasowych

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
nobello
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim
Mam pytanie, biegam już sobie kilka miesięcy, korzystałem z planów umieszczonych na stronie (w chwili obecnej trenuje na podstawie planu dla początkujących przygotowującego do startu w maratonie). Na razie skupiam się jedynie na dystansach a nie na czasie w jakim ten dystans przebiegnę, i tutaj moje pytanie, jakim treningiem mogę polepszyć czasówkę tzn co trzeba zrobić by czasy stawały się lepsze. Dziękuje z góry za pomoc. Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Sama objętość treningu powinna przynieść stopniowe poprawianie prędkości, dodawaj na końcu treningu przebiezki.
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie nie czuje bym biegał szybciej po treningach, czasami biegam te same dystanse i progresu czasowego nie widać. Co do przebieżek to mam np robić coś na wzór 6x20 sek szybkim tempem?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tak, np 6x20s na pełnym wypoczynku, przejrzyj dział trening na stronie. Efekty "predkosciowe" nie przychodzą każdemu równie łatwo.
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja rozumiem, że nie jest to takie proste ale staram się zejść poniżej 6.00min/km podczas maratonu i nie wiem jak się za to zabrać a nie chce by mnie na trasie ściągali jako ostatniego marudera :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ