Spalanie tłuszczu

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Jarek1993
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chciałbym się dowiedzieć czy przy tętnie większym niż 70% max też spalamy tłuszcz bo chciałbym spalić tłuszcz z brzucha mam go dużo mimo że jestem chudy. Myślę że jest to spowodowane że kiedyś byłem grubszy później schudłem a tłuszcz został. Zawsze lubię biegać długo ale też dając z siebie max nie lubię biegać wolno. I moje pytanie brzmi czy spalę tłuszcz biegając szybko ale długo także czy nic nie spalę? Jakie tętno mogę mieć maksymalne? Czy mogę np biegać 1 godzinę wolno spalając tłuszcz a później jeszcze 30 minut bardzo szybko czy wtedy będę spalał tłuszcz? Czy nie utracę mięśni? Czy mogę zmieniać tępo szybko wolno albo np. biec 30 minut sprint czy nadal będę spalał tłuszcz?
PKO
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22

Nieprzeczytany post

tak bd spalał tłuszcz, nie mam sił szukać ale znajdź i przeczytaj artykuł mityczna strefa spalania tłuszczu, jest na forum, myślę że Ci rozjaśni jak to jest z tym tłuszczem :)
Jarek1993
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Czyli lepiej biegać szybko. Rozumiem dużo więcej dzięki wielkie. A wiesz może czy tracimy mocno mięśnie i czy przy szybkich czy wolnych biegach bardziej ?
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22

Nieprzeczytany post

to raczej możesz olać, jeżeli nie biegasz rano na czco (wtedy zachodzi ten proces) to nie masz się czym przejmować, ok 2h przed biegiem posiłek, pare minut po biegu i mięśnie przetrwają :) a jeżeli nadal się boisz to po biegu spożywaj coś białkowego i trochę węgli , ale jak mówię, wg mnie nie masz absolutnie powodów do obaw o mięśnie
Awatar użytkownika
Adam Ko.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:15
Życiówka w maratonie: 3:58:51
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W temacie "czy biegać szybko i krócej, czy wolno i dłużej" podoba mi się podejście Matta Fitzgeralda z "Biegaj mądrze" - czyli i jedno i drugie :) ważne są i długie wybiegania i mocne, krótsze treningi.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461

Blog treningowy
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ