Bieg na 1 km - z czasem więcej

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
majki2001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, to mój pierwszy post więc sorry za błędy jakie mogę tutaj popełnić. Mój problem polega na tym iż od roku zaprzestałem terenować piłkę nożną (gdyż to wgl. nie był trening :/ i dziwni ludzie) i straciłem swoją kondycję. Więc w końcu postanowiłem to zmienić. Teraz to po nawet 150 metrach już padam ! kiedyś to był dla mnie śmieszny dystans a teraz to nie mogę powietrza nabrać. Jak odzyskać a nawet polepszyć kondycję aby przebiec chociaż ten 1 km w jakieś 3 minuty no trochę więcej ;) ? Narazie potrzebny ten 1 km na czas :) inny dystans na czas się nie liczy gdyż 1km na zawody a więcej tak dla siebie aby zachować kondycje. Trochę poplątałem ale zrozumiecie :) Z góry dziękuję
PKO
gazelle
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeżeli kondycji wogóle nie ma to najpierw potrzebne ci rozbieganie, a tak poza tym to szybko straciłeś tą kondycje skoro grałeś wcześniej w piłke. Pamietaj , że na początku nie robisz czasówek.
majki2001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy mógł by mi ktoś podsunąć jakiś trening na szybkość czy coś w tym stylu? 20 minut mogę biegaż z jakąś 2 minutową przerwą kondycja nagle się poprawiłą :D może wtedy miałem zły dzień ale noc taka piękna :D Wracając do treningu bo kąpletnie nie wiem jak się zabrać za te interwały. Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ