Bol w nogach podczas biegania
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witajcie, mam pewnien problem- tak jak w temacie, czyli podczas biegania pojawia sie silny bol w miesniu czteroglowym, poniewaz nie wiem co jest jego przyczyna (byc moze buty, model- saucony trigon 4 guide). Jesli winne okaza sie buty, to szkoda byloby je wywalac, pozniewaz mam je niecale 6 miesiecy, a przebieglem w nich mniej niz 100km, dlatego planuje pobiegac w jakis innych butach, ktore ostatecznie potwierdza moja teze, pozdrawiam i licze na odpowiedz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Z informacji, które znalazłem w Internecie wynika, że Saucony Trigion Guide to model przeznaczony dla pronatorów (jeśli nie wiesz co to pronacja, supinacja i stopa neutralna, poczytaj w necie, np. tutaj). Jeśli buty są niewłaściwe dla Twojego typu stopy, to objawy mogą być bardzo różne, chociaż ja raczej spodziewałbym się bólu kostek i/lub kolan. Dobrze by było gdybyś sprawdził czy to samo dzieje się w innych butach, dobranych odpowiednio do typu stopy albo po prostu neutralnych.
Jeśli ból nadal będzie występował, najlepiej będzie chyba skonsultować się z lekarzem albo fizjologiem sportowym...
Jeśli ból nadal będzie występował, najlepiej będzie chyba skonsultować się z lekarzem albo fizjologiem sportowym...