Adidas miCoach

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
nobello
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Wiem że parę osób z tego forum używa tego programu do treningów. Zalogowalem się u nich na stronie, pobrałem program na telefon i teraz co mam zrobić? Wybrać program treningowy na stronie a potem pojawi się w aplikacji na telefonie? Czy ktoś z was wybierał już program na odchudzanie?
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wybierasz plan na stronie. Synchronizujesz ze stronką z poziomu aplikacji na fonie. Odpalasz GPS, włączasz program. Telefon podpowiada co dzisiaj masz robić i jedziesz :hejhej: Wyciagnij sobie na pulpit widżeta micoacha. Pokazuje najbiższy trening.
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sama aplikacja dużo baterii zużywa?
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Aplikacja sama w sobie nie zuzywa baterii (jaka to robi? chyba ze masz w telefonie procka z boostem ale takiego to chyba nie ma ;) ).
Natomiast zuzywa baterie modul GPS i podswietlenie ekranu jesli ni zablokujesz. Ja jak uzywam micoacha, to mam go tylko w sluchawkach wiec zuzycie baterii przez ekran odpada, ale GPS swoje musi brac.

TYlut
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kto ma profile na micoach? Pochwalić się, muszę pooglądać co tam wyrabiacie :>
Mi żonka na gwiazdkę sprezentowała pacera i na razie poginam, chwalę sobie.
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja "poginam" z micoachem na androidzie i też sobie chwalę. Liściasty loguj się też na run- loga. Można zgrywać treningi z micocha :taktak:
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też sobie chwalę micoacha, ma swoje małe minusiki, ale nie ma rzeczy idealnych, więc ogólnie na duuuży plus!! :taktak: tak się z nim "scaliłam", że nie wyobrażam sobie teraz biegania z czymkolwiek innym!!
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zalogowałem się na miCoach, ustawiłem sobie plan i co teraz, jak to przerzucić na telefon, z aplikacji na telefonie? Jak?
Po zalogowaniu się do programu na telefonie mam 4 kwadraty:
Go
Track
Explore
Settings

Co mam wybrać by pobrać mój aktualny plan treningu?

Już sobie chyba poradziłem :hej:

Możecie mi jeszcze powiedzieć co oznaczają kolory podczas treningu. Mam np 20 min biegania, 5 min na początku niebieskie, potem 10 zielone i znowu 5 min niebieskie. Chodzi tutaj o tempo biegu?
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nobello pisze:Chodzi tutaj o tempo biegu?
Tak.
Pierwszy trening powinien być testowy, w którym aplikacja ustala tempo dla ciebie dla poszczególnych kolorów. Jak nie ma to przez www można dodać taki trening. Jak będziesz biegł, to w trakcie będą komunikaty speed up (to najczęściej) speed down (to rzadko). ;)
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Faktycznie mam na starcie małą przebiezke. Czyli wtedy aplikacja z poziomu telefonu dostosowuje się mojego biegu?
Awatar użytkownika
Buku85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przejrzyj Explore z poziomu aplikacji i choćby pobieżnie przestudiuj stronę miCoacha - nie wiem, czy da się bardziej łopatologicznie to wytłumaczyć, niż zrobił to Adidas.

"Kolorki" to strefy biegowego tempa. Pierwszy trening zrób "Assesment workout". Przez 12 minut biegniesz w tempie progresywnym - od marszu, do sprintu. W ten sposób program pozna twoje aktualne możliwosci i według tego będzie cię prowadził przez pozostałe treningi.
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Buku85 pisze:Przejrzyj Explore z poziomu aplikacji i choćby pobieżnie przestudiuj stronę miCoacha - nie wiem, czy da się bardziej łopatologicznie to wytłumaczyć, niż zrobił to Adidas.

"Kolorki" to strefy biegowego tempa. Pierwszy trening zrób "Assesment workout". Przez 12 minut biegniesz w tempie progresywnym - od marszu, do sprintu. W ten sposób program pozna twoje aktualne możliwosci i według tego będzie cię prowadził przez pozostałe treningi.
Tak wiem ale dziękuje za pomoc. Już chyba go pracowałem.
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak wpadną mi dodatkowe pieniążki być może skusze się na micoach pacer aby zacząć porządnie i z sensem trenować a że jestem leniwy ma on mi wszystko podać na tacy.
Czy kupując pacer'a nie będę mieć konfliktu gdy to samo urządzenie będzie służyło 2 osobom i będzie podłączane do internetu poprzez dwa różne konta? Dwie osoby będą mieć dwa zupełnie odmienne cele treningowe a kupować dwa pacery nie mam zamiaru, nie do przesady.
Czy treningi które "ładuje się" do urządzenia są jednorazowe? Czy ładuję powiedzmy na tydzień, dwa czy też muszę to robić z treningu na trening?
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
Awatar użytkownika
grzlew
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:08
Życiówka w maratonie: 4:58:19

Nieprzeczytany post

Tam chyba są jakieś profile logowania, nie jestem pewien. Kiedyś próbowałem korzystać z tej aplikacji na Androida, ale GPS w moim telefonie to porażka więc zrezygnowałem. Jeżeli masz taki telefon z tym systemem możesz spróbować zainstalować tą aplikację i sobie potestować. Jeżeli nie to zawsze możesz odpalić Androida w środowisku wirtualnym (np VirtualBox ) :)
Obrazek
Awatar użytkownika
ZbigniewX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź ale bardziej interesuje mnie urządzenie micoach niż sama aplikacja. W telefonie przykładowo nie będziesz miał pulsu, choć niby zawsze można kupić i podłączyć opaskę HR poprzez BT lub ANT+.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ