Aplikacja na telefon

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
nobello
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Czy możecie polecić jakąś aplikację na telefon z androidem pomagając w bieganiu ? Korzystam teraz z run-log ale może jest coś lepszego?
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
tequila
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pozdrawiam
TeQuila
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W czym to jest lepsze od run-log?
Awatar użytkownika
grzlew
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:08
Życiówka w maratonie: 4:58:19

Nieprzeczytany post

Dla jednego będzie lepsze dla drugiego nie. Sam osobiście nie wyobrażam sobie biegać z telefonem - za bardzo nieporęczny i nie mam gdzie go schować. Po prostu wypróbuj i samemu zdecyduj, która apka jest bardziej odpowiednia.
Obrazek
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z ciekawości i po to żeby skonfrontowac Garmina 60tkę i gps z telefonu, poszedłem biegac z Ace5830 i..... nigdy więcej tego nie powtórzę. W tylnią kieszeń spodni oczywiście się nie zmieścił, na piersi jakoś nie chciałem go konfronotwac z paskiem hr, w końcu wylądował w kieszeni bocznej kurtki, gdzie przez całe 15 km podskakiwał jak głupi.
W czym jest lepsze endomodo? Nie dowiesz się dopóki nie sprawdzisz - ile ludzi tyle gustów.
Jak dla mnie, to tylko kolejna aplikacja do kolejnego, nikomu niepotrzebnego gadżetu jakim są smartfony....
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

herson pisze:Z ciekawości i po to żeby skonfrontowac Garmina 60tkę i gps z telefonu, poszedłem biegac z Ace5830 i..... nigdy więcej tego nie powtórzę.
Herson, trochę życzliwości dla smartfonów - etui sportowe dla Samsunga.

ps. Myślę na Samsungiem Ace5830, trochę zmieniam wątek, ale jak on Ci się sprawuje od strony biegania (pomijam niewygodę :hej:) ? Tzn. chodzi mi o doładność wbudowanego GPS-a ...
Jakbyś mógł napisać kilka słów, byłbym wdzięczny.
krunner
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ją właśnie posiadam etui sportowe dedykowane dla samsunga. GPS daje radę w tym telefonie. :spoczko:
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

nobello pisze:GPS daje radę w tym telefonie.
Dzięki za odpowiedź. Masz Samsunga Ace ? Miałeś możliwość porównania z innymi urządzeniami, czy nie ma dużych błędów ?

ps. Z aplikacji mogę Ci polecić Sports Trackera (moja stopka), ostatnio bawię się z nim w testy, ma błędy na poziomie 1.5% - 2% w stosunku do np. Google Maps. A Endomondo jest w porządku, tylko to taki biegowy FB, jak ktoś to lubi, to będzie zachwycony.
Aha - Endomondo zżera MB przy połączeniu z internetem i nie może działać offline (tu nie jestem tego pewien), Sports Tracker może działać offline. To ważne jeśli nie masz jakiegoś pakietu internetowego.
krunner
eleengard
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 01:06:50

Nieprzeczytany post

Ja za to używam Runkeepera. Ładny i przejrzysty. Używam go przede wszystkim dlatego, że ma fajne komunikaty głosowe co wybraną odległość lub czas i można ustawić coaching np. po 5 min powie, że trzeba szybciej przebierać nogami. Na końcu i tak wszystkie treningi wrzucam na run-loga ;)
Obrazek
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

krunner pisze:
nobello pisze:GPS daje radę w tym telefonie.
Dzięki za odpowiedź. Masz Samsunga Ace ? Miałeś możliwość porównania z innymi urządzeniami, czy nie ma dużych błędów ?

ps. Z aplikacji mogę Ci polecić Sports Trackera (moja stopka), ostatnio bawię się z nim w testy, ma błędy na poziomie 1.5% - 2% w stosunku do np. Google Maps. A Endomondo jest w porządku, tylko to taki biegowy FB, jak ktoś to lubi, to będzie zachwycony.
Aha - Endomondo zżera MB przy połączeniu z internetem i nie może działać offline (tu nie jestem tego pewien), Sports Tracker może działać offline. To ważne jeśli nie masz jakiegoś pakietu internetowego.
krunner
Mam Galaxy S Plus
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krunner pisze:
herson pisze:Z ciekawości i po to żeby skonfrontowac Garmina 60tkę i gps z telefonu, poszedłem biegac z Ace5830 i..... nigdy więcej tego nie powtórzę.
Herson, trochę życzliwości dla smartfonów - etui sportowe dla Samsunga.

ps. Myślę na Samsungiem Ace5830, trochę zmieniam wątek, ale jak on Ci się sprawuje od strony biegania (pomijam niewygodę :hej:) ? Tzn. chodzi mi o doładność wbudowanego GPS-a ...
Jakbyś mógł napisać kilka słów, byłbym wdzięczny.
krunner
krunner trudno cokolwiek powiedzieć, mając tylko jedno biegowe doświadczenie z nim.
To że są armbandy, wiem ale mimo wszystko, mnie to nie przekonuje, może dlatego że chyba jednak nie jestem tego typu gadżeciarzem. Jako zabawka, całkiem fajne jeżeli komuś zależy na grach, oglądaniu filmów ( z ciekawości wgrałem jeden z polskimi napisami i rockplayer obsługuje wyśmienicie ).
Co do dokładności, na niecałe 15 km które pokazał mi garmin, endomodo wypluło jakieś 800m więcej ( oprócz czasu, zgadzają się spalone kalorie jakby ktoś przywiązywał do tego uwagę :usmiech: ) - na dobrą sprawę, nie wiem czego miałbym się trzymać, gdybym przykładał aż tak dużą wagę do precyzji pomiaru.
nobello
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Testowałem dwa programy endemondo i run-log i wyszły mi różnice w dystansach. Z czego te różnice wynikają, który program jest bardziej miarodajne?
Awatar użytkownika
grzlew
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:08
Życiówka w maratonie: 4:58:19

Nieprzeczytany post

Zależy jak bardzo różne i czy w każdym przypadku był to jednokrotny test. W każdym razie najprawdopodobniej to kwestia wbudowanego modułu GPS niż aplikacji chociaż pewności nie mam - nie widziałem kodu programu :)
Obrazek
qchar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o korzystanie z aplikacji na telefon z androidem to polecam Run-keeper. Sprawdziłem 5 aplikacji (run-log, endomondo, runtastic, run-keeper i jeszcze jedną której nazwy nie pamiętam). Każda aplikacja miała swoje plusy i minusy ale przede wszystkim pomiar zależał od pogody. W pamięć zapadł mi pomiar aplikacji run-log. Samsung gt i5500 pokazywał w miarę poprawnie przebyty dystans (błąd w pomiarze 3-5% na 10 km w zimie). Po zmianie telefonu na Sony xperie miro na tym samym dystansie run log wskazał mi 14 km!

Od około 4 miesięcy biegam cały czas z run-keeperem a to dlatego że niezależnie od pogody po skończonym treningu mogę zedytować(poprawić przeciągając punkty na mapie) przebiegniętą trasę i wyeksportować ją w formacie gpx (ekportuje do serwisu run-log) ale zwykle dużo do poprawy nie mam.
Polecam ściągnąć także aplikacje gps fix która poprawiła pomiar
aniam7_8
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja polecam przeczytanie artykułu o aplikacjach dla biegaczy i rowerzystów https://4f.com.pl/najlepsze_aplikacje_d ... 43,307.htm Mi on bardzo pomógł.
ODPOWIEDZ