Aplikacja na telefon
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
pozdrawiam
TeQuila
TeQuila
- grzlew
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:08
- Życiówka w maratonie: 4:58:19
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Z ciekawości i po to żeby skonfrontowac Garmina 60tkę i gps z telefonu, poszedłem biegac z Ace5830 i..... nigdy więcej tego nie powtórzę. W tylnią kieszeń spodni oczywiście się nie zmieścił, na piersi jakoś nie chciałem go konfronotwac z paskiem hr, w końcu wylądował w kieszeni bocznej kurtki, gdzie przez całe 15 km podskakiwał jak głupi.
W czym jest lepsze endomodo? Nie dowiesz się dopóki nie sprawdzisz - ile ludzi tyle gustów.
Jak dla mnie, to tylko kolejna aplikacja do kolejnego, nikomu niepotrzebnego gadżetu jakim są smartfony....
W czym jest lepsze endomodo? Nie dowiesz się dopóki nie sprawdzisz - ile ludzi tyle gustów.
Jak dla mnie, to tylko kolejna aplikacja do kolejnego, nikomu niepotrzebnego gadżetu jakim są smartfony....
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Herson, trochę życzliwości dla smartfonów - etui sportowe dla Samsunga.herson pisze:Z ciekawości i po to żeby skonfrontowac Garmina 60tkę i gps z telefonu, poszedłem biegac z Ace5830 i..... nigdy więcej tego nie powtórzę.
ps. Myślę na Samsungiem Ace5830, trochę zmieniam wątek, ale jak on Ci się sprawuje od strony biegania (pomijam niewygodę ) ? Tzn. chodzi mi o doładność wbudowanego GPS-a ...
Jakbyś mógł napisać kilka słów, byłbym wdzięczny.
krunner
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Dzięki za odpowiedź. Masz Samsunga Ace ? Miałeś możliwość porównania z innymi urządzeniami, czy nie ma dużych błędów ?nobello pisze:GPS daje radę w tym telefonie.
ps. Z aplikacji mogę Ci polecić Sports Trackera (moja stopka), ostatnio bawię się z nim w testy, ma błędy na poziomie 1.5% - 2% w stosunku do np. Google Maps. A Endomondo jest w porządku, tylko to taki biegowy FB, jak ktoś to lubi, to będzie zachwycony.
Aha - Endomondo zżera MB przy połączeniu z internetem i nie może działać offline (tu nie jestem tego pewien), Sports Tracker może działać offline. To ważne jeśli nie masz jakiegoś pakietu internetowego.
krunner
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 01:06:50
-
- Wyga
Mam Galaxy S Pluskrunner pisze:Dzięki za odpowiedź. Masz Samsunga Ace ? Miałeś możliwość porównania z innymi urządzeniami, czy nie ma dużych błędów ?nobello pisze:GPS daje radę w tym telefonie.
ps. Z aplikacji mogę Ci polecić Sports Trackera (moja stopka), ostatnio bawię się z nim w testy, ma błędy na poziomie 1.5% - 2% w stosunku do np. Google Maps. A Endomondo jest w porządku, tylko to taki biegowy FB, jak ktoś to lubi, to będzie zachwycony.
Aha - Endomondo zżera MB przy połączeniu z internetem i nie może działać offline (tu nie jestem tego pewien), Sports Tracker może działać offline. To ważne jeśli nie masz jakiegoś pakietu internetowego.
krunner
- herson
- Zaprawiony W Bojach
krunner trudno cokolwiek powiedzieć, mając tylko jedno biegowe doświadczenie z nim.krunner pisze:Herson, trochę życzliwości dla smartfonów - etui sportowe dla Samsunga.herson pisze:Z ciekawości i po to żeby skonfrontowac Garmina 60tkę i gps z telefonu, poszedłem biegac z Ace5830 i..... nigdy więcej tego nie powtórzę.
ps. Myślę na Samsungiem Ace5830, trochę zmieniam wątek, ale jak on Ci się sprawuje od strony biegania (pomijam niewygodę ) ? Tzn. chodzi mi o doładność wbudowanego GPS-a ...
Jakbyś mógł napisać kilka słów, byłbym wdzięczny.
krunner
To że są armbandy, wiem ale mimo wszystko, mnie to nie przekonuje, może dlatego że chyba jednak nie jestem tego typu gadżeciarzem. Jako zabawka, całkiem fajne jeżeli komuś zależy na grach, oglądaniu filmów ( z ciekawości wgrałem jeden z polskimi napisami i rockplayer obsługuje wyśmienicie ).
Co do dokładności, na niecałe 15 km które pokazał mi garmin, endomodo wypluło jakieś 800m więcej ( oprócz czasu, zgadzają się spalone kalorie jakby ktoś przywiązywał do tego uwagę ) - na dobrą sprawę, nie wiem czego miałbym się trzymać, gdybym przykładał aż tak dużą wagę do precyzji pomiaru.
- grzlew
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:08
- Życiówka w maratonie: 4:58:19
-
- Rozgrzewający Się
Jeśli chodzi o korzystanie z aplikacji na telefon z androidem to polecam Run-keeper. Sprawdziłem 5 aplikacji (run-log, endomondo, runtastic, run-keeper i jeszcze jedną której nazwy nie pamiętam). Każda aplikacja miała swoje plusy i minusy ale przede wszystkim pomiar zależał od pogody. W pamięć zapadł mi pomiar aplikacji run-log. Samsung gt i5500 pokazywał w miarę poprawnie przebyty dystans (błąd w pomiarze 3-5% na 10 km w zimie). Po zmianie telefonu na Sony xperie miro na tym samym dystansie run log wskazał mi 14 km!
Od około 4 miesięcy biegam cały czas z run-keeperem a to dlatego że niezależnie od pogody po skończonym treningu mogę zedytować(poprawić przeciągając punkty na mapie) przebiegniętą trasę i wyeksportować ją w formacie gpx (ekportuje do serwisu run-log) ale zwykle dużo do poprawy nie mam.
Polecam ściągnąć także aplikacje gps fix która poprawiła pomiar
Od około 4 miesięcy biegam cały czas z run-keeperem a to dlatego że niezależnie od pogody po skończonym treningu mogę zedytować(poprawić przeciągając punkty na mapie) przebiegniętą trasę i wyeksportować ją w formacie gpx (ekportuje do serwisu run-log) ale zwykle dużo do poprawy nie mam.
Polecam ściągnąć także aplikacje gps fix która poprawiła pomiar
-
- Rozgrzewający Się
A ja polecam przeczytanie artykułu o aplikacjach dla biegaczy i rowerzystów https://4f.com.pl/najlepsze_aplikacje_d ... 43,307.htm Mi on bardzo pomógł.