Bieganie

Szczerze powiedziawszy od małego nie lubiłem tego sportu, a moje szkolne wyniki znajdowały się zawsze przy końcu tabeli. Jednak w młodości nie byłem osobą otyłą. Ciałka nabrałem w szkole średniej, gdyż zaczęła spadać moja aktywność sportowa. Jednak mając silną wolę postanowiłem troszkę się odchudzić. Ułożyłem sobie dietę, biegałem 40 minut co drugi dzień przed śniadaniem oraz pomagałem sobie suplementem. W dwa miesiące schudłem z 93 kg do 75 kg. Wielu do dzis nie może w to uwierzyć, a ja jestem z tego bardzo szczęśliwy. Przekonałem się do biegania i sprawiało mi to dużą frajdę.
Jednak ostatnio znowu troche przytyłem

Chciałbym drodzy sportowcy byście jak najszybciej mi pomogli. Chciałbym biegać, biegać i schudnąć, ale już do pewnego stopnia. Nie chcę ponownej zmiany garderoby. Obecnie waże 80kg przy 178 wzrostu. Chciałbym znów powrócić do 74, 75kg. Czy jest sposób bym utrzymywał tę wspomnianą wagę regularnie biegając i mając znikomy procent tłuszczu względem masy mięśniowej. Co muszę robić? Jaki rodzaj żywności spożywać, ile? Jak często biegać?
Proszę pomóżcie