polaczenie biegania z podciaganiem na drazku
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, przygotowuję sie do egzaminow, ktore odbeda sie pod koniec czerwca 2012. Sa to egzaminy- drązek, 1000m, 50m. Chciałem sie zapytać jak polaczyc treningi biegow i drazka i jakie cwiczenia robic zeby zwiekszyc liczbe powtorzen na drazku do minimum 25, teraz robie ok 12. czas na 1000m to 3min30sec 50m- 7,2sec. To jest moj plan biegania: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385 co do cwiczenia na drazku to niemam takiego konkretnego planu, dotychczas robilem tak ze w pierwszej serii 1podciagniecie, 2 seria 2 podciagniecia, itd, w kazdej nastepnej serii wiecej o jeden od poprzedniej. tylko teraz mam problem jak to wplesc w ta tabelke z treningiem biegania a dokladnie czy drazek cwiczyc w dniach wolnych od biegania czy w te same dni? Dodam ze do cwiczen mam dostepny drazek w domu i karnet na silownie. Bardzo prosze o pomoc! pozdrawiam
- arathunku
- Wyga
sam drążek Ci w niczym przeszkadzać nie będzie, drążek to nie tylko siła z samego podciągania:) Ja bym proponował pompki + drążek po 5 serii maks ew. normalny plan na siłowni pod siłę wtedy w nietreningowe tylko pamiętaj o regeneracji:)
-
- Rozgrzewający Się
Dzieki za odp:)
A myslicie ze w 6 mies treningu dojde do 3min albo mniej na 1000m? wiem ze kazdy inaczej oddzialuje na trening i to zalezy od organizmu, ale pytam tak mniejwiecej...
ten plan co podalem jest na 1000m, a mam pytanie co do 50m, czy sam ten plan wystarczy(sa tam interwaly itp) czy nie i powinienem cos dodac zeby tez poprawic wyniki na 50?
A myslicie ze w 6 mies treningu dojde do 3min albo mniej na 1000m? wiem ze kazdy inaczej oddzialuje na trening i to zalezy od organizmu, ale pytam tak mniejwiecej...
ten plan co podalem jest na 1000m, a mam pytanie co do 50m, czy sam ten plan wystarczy(sa tam interwaly itp) czy nie i powinienem cos dodac zeby tez poprawic wyniki na 50?