Tym razem daje rade!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Marsek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć
Pisałem już w te wakacje że zaczynam biegać(min. żeby schudnąć) jednak jak to ja zwykle się poddałem :smutek: .Znowu zacząłem jednak tym razem się nie poddałem i od 2 tyg biegam regularnie.Chyba to zasługa tego że zauważyłem jak lubię biegać(na razie to za bardzo nie jest bieg) jak jest ciemno, biegam w godzinach 18-20,w czasie wakacji to bym musiał biegać między 22 a 4 rano :hahaha: .Czyli w czasie wiosny trzeba będzie się przyzwyczaić do słońca :bum: . Moje parametry to: 17 lat, 1m 75cm 85 kg(no niestety od wakacji kilogramów przybyło).Na razie to chce się pozbyć kilogramów a później nadal biegać no i w jakimś tam zawodach wystartować bo w końcu rywalizacji będę potrzebował żeby nie przestać biegać . :lalala:

No mam pytanie; chciałem skorzystać z planów na stronie ale nie pasuje mi co chwilowe patrzenie się na zegarek ile czasu biegnę,mam wyznaczoną trasę i wiem ile mierzy i teraz biegam mniej więcej tak że biegnę 700m a 100m idę tak z 4 razy a później jeszcze ok 600m szybszym tempem do domu. No i za bardzo nie wiem ile np co tydzień dodać dystansu :tonieja:
PKO
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dodawanie dystansu jest też jakaś formą planu treningowego, bo zakładasz że w np następnym tyg dodasz po jednej serii (700m w twoim przypadku) do swojego treningu. Widzę że nie masz na razie obranego toru, celu, więc proponuję Ci bieganie najzwyczajniej w świecie takie na ile ma się sił :hejhej: w jeden dzień tyle, na drugi masz więcej czasu i chęci to biegaj więcej... sam sobie ustalaj na podstawie tego jak się czujesz jak dużo masz czasu to, ile dziś przebiegniesz, a na zegarek będziesz tylko spoglądać w momencie powrotu do domu :bleble: hmm a jak już się na tyle dobrze będziesz czuć w tej dyscyplinie to wtedy zacznij planować swoja przyszłość.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w zrzucaniu nadprogramowych kg :usmiech:
- To niemożliwe!!
- Tylko jeśli w to wierzysz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ