Początki regularnego biegania

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Simonidez
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć ludu biegający.
To mój pierwszy post, więc na wstępie chciałem sie ze wszystkimi przywitać.
W zasadzie nie mam na razie konkretnych pytań, nie ma to też być biegowy blog. Mam za to nadzieję, że uda mi sie tutaj znaleźć motywację do regularnego biegania (może nawet treningu:) ), oraz że poznam kogoś do wspólnego człapania po okolicy. A zatem krótko o mnie: 30 lat na karku, 181 cm i aktualnie 74kg. Moje doświadczenie ze sportem to ok 15 lat kolarstwa amatorskiego, z czego ostatnie 5 raczej tylko w tv... jak się pracuje po 12 godzin, często w dlegacji, to łatwo się fizycznie zapuścić. Od maja tego roku moje życie zawodowe chwilwo się ustabilizowało, co zaowocowało powolnym powrotem do ruchu. Tak więc mniej wiecej 3-4 razy w tygodniu jeżdżę spokojnie na rowerze po ok 2-3h. Żadnego planu treningowego, po prostu dla przyjemności. Od ok. miesiąca zacząłem też biegać. W zasadzie biegam, bo zbliża się mój kolejny dłuższy wyjazd służbowy, gdzie nie będę miał możliwości targania rowerów. Znajdzie się tylko miejsce na buty i spodenki biegowe :). Do tego jednak czasu liczę, że doznam natchnienia na tyle dużego, żeby nie przestać, ba, rozpocząć biegowe przygotowania do, powiedzmy maratonu. Jeśli znajdzie się ktoś, kto mi to ułatwi, mentalnie, ale też bardziej ciałem ;), na biegowej trasie, to zapraszam!
Nie wiem jak wrzucić linka do ppt z historią "treningów". Ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam
Szymon
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ