Mało czasu jesienią

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
wirdusza
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam od kilku miesięcy, jednorazowo od 5 do 9km. Chciałabym poprawić tempo, bo wyciągam ledwo 6:30/km a i to nie zawsze. Od razu zaznaczę, że moim celem nie jest wygrywanie zawodów, jeżeli będę startować to wyłącznie dla zabawy :) . Tym niemniej jakieś cele należy sobie stawiać, dla mnie będzie dużą satysfakcją tempo poniżej 6:00/km.
Za miesiąc zaczynam ostatni rok studiów, chyba najcięższy z dotychczasowych (trochę niefortunnie wybrałam porę na początek biegania, ale uznałam, że teraz albo nigdy). Pesymistycznie zakładam, że czas na treningi będzie tylko rano, przy czym niestety maksymalnie do 30 minut, jak najbliżej domu jak się da, bo zajęcia mam zawsze na 8.00. W weekendy może być lepiej.

Czy w takiej sytuacji, kiedy żaden sensowny plan nie wchodzi w grę, dam radę do zimy coś poprawić? Po śniegu raczej szarżować nie będę, chociaż nie zamierzam wtedy zaniechać biegania :)
PKO
naoml
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja osobiście uwielbiam bieganie nocą. próbowałam rano, ale nie jestem rannym ptaszkiem. Za to zdarzało mi się wychodzić na bieganie nawet koło północy, choć wtedy z mężem. Ale samemu np. 22 ? Choć zwykle wychodzę koło 20stej. Ale tak późno jak 22, to jest fantastycznie - nie ma ludzi, samochodów, cicho. Biegam tylko w oświetlonych okolicach. Polecam, a wtedy problem ze znalezieniem czasu w ciągu dnia jakoś sam się rozwiązuje. Teraz w dzień nie-biegający nawet ciężko mi się zasypia - jestem za mało zmęczona ;)
wirdusza
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

gdzieś mi wcięło tekst :bum:

Niestety mieszkam w okolicy o złej reputacji, po zmroku bałabym się biegać, a znajomych do sportu w tej formie nie namówię ;)
Poza tym zapowiada się, że wieczory i noce spędzę raczej na nauce, nie na przyjemnościach :hej:
naoml
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a co studiujesz, że masz aż tyle pracy - z ciekawości pytam?
Cóż, zostają weekendy ;)
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja bedziesz chcial to czas znajdziesz, ja wstawlem o 5.00 zeby treninig zrobic i w pracy byc na 7.30 :) dla chcącego ...
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Systematyczny trening pomoże poprawić wyniki. Nie lepiej pójść na trening po zajęciach na uczelni?
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ