Jak zacząć...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
MBE
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie... Mam 18 lat i nie wiem czy w tym wieku jeszcze mogę zacząć tenowanie chodziarstwa? Mojąmocną stroną były zawsze skoki w dal z miejsca, w 1 gimnazjum ustanowiłam nawet rekord szkoły - 2m5cm, a teraz tak samo jak kiedyś bez żadnych treningów skacczę 2m17cm. Ale nie mogę trenować skoków, ponieważ mam krzywy kręgosłup. Bardzo nad tym ubolewam gdyż moja nauczycielka z gimnazjum powiedziła mi,że mam do tego talent. Więc pomyślałam o chodziarstwie, chodzić też lubię tylko nie wiem czy się do tego nadaję? Proszęo szczere odpowiedzi.
PKO
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Chłopie weź się ostro do roboty, na sport nigdy nie jest za późno, tylko przykładaj się do treningów a dużo osiągniesz ;D
Spróbuj teraz bo możesz kiedyś żałować, że nie zacząłeś ;D

Ja też mam 18 lat a zacząłem trenować biegi rok temu, na razie jakiś sukcesów nie mam, ale widać postępy ;D
Obrazek
MBE
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź. A tak w ogóle to jestem dziweczyną. :D A nie wiesz może gdzie w Krakowie mogłabym chodzić na treningi? I ile razy w tygodniu się na nie chodzi, bo jestem w klasie maturalnej i nie chciałabym nic zawalić. Szkoda, że wcześniej się za to nie wzięłam.
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---

Nieprzeczytany post

Sorki, nie czytam ze zrozumieniem pewnie ;D
Treningi to tak najlepiej 4 razy w tygodniu, ja np. staram się chodzić codziennie bo każdy opuszczony trening to wielka strata dla formy ;(

A co do klubu to raczej tylko AWF ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

MBE pisze:Dzięki za odpowiedź. A tak w ogóle to jestem dziweczyną. :D A nie wiesz może gdzie w Krakowie mogłabym chodzić na treningi? I ile razy w tygodniu się na nie chodzi, bo jestem w klasie maturalnej i nie chciałabym nic zawalić. Szkoda, że wcześniej się za to nie wzięłam.
Przyjdź w sobotę na stadion KRAKÓW -Stadion MOS, Plac na Groblach 23, Każda sobota 9:30!
są to zajęcia biegowe, prowadzi je Krzysiek Janik trener LA, on na pewno będzie dobrze zorientowany i Ci doradzi
na takie zajecia przyjść może każdy, są darmowe, a Krzysiek jest bardzo sympatyczny więc się nie krępuj, a na pewno Ci pomoże
Krzysiek
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

... albo czwartek/ wtorek na 18 do Parku Lotników przy AWF, tam na ścieżkach biegowych spotkasz trenerów związanych z AWF, też coś mogą podpowiedzieć :)
MBE
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy ktoś wie jak dojechać na stadion KRAKÓW -Stadion MOS, Plac na Groblach 23? Bo moja orientacja w terenie nie jest zbyt dobra...
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

http://krakow.jakdojade.pl/

wpisz skąd i dokąd i będzie git
Krzysiek
MBE
Rozgrzewający Się