Mam już za sobą 6 biegów wprowadzających (zgodnie z którymś artykułem znalezionym na tym portalu). Są to biegi krótkie, po 10 - 25 minut. Za 45-minutowe biegi będę się zabierał dopiero w ósmym tygodniu biegania. Korzystam z pulsometru i zaobserwowałem, że z kolejnymi biegami średni puls spadł z 147 do 134, a maksymalny z 171 do 151. Oczywiście przy w miarę tym samym tempie biegania. Problem w tym, że jest to bieganie bardzo wolne.
Jak, mniej więcej, kształtował się u was puls podczas biegania oraz z jakim pulsem oraz ile minut biegacie?
Pomiar pulsu podczas biegania
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
http://chwicari.blogspot.com/ - Rozrywka intelektualna
- kuxa
- Stary Wyga
ja mam za soba dopiero 6 dni treningowych planu puma narazie tetno mam na podobnym poziomie. ale caly czas utrzymuje sie w tym zakresie do 75%.
zmiany jak u ciebie wydaja sie normalne, organizm przyzwyczaja se do wysilku
zmiany jak u ciebie wydaja sie normalne, organizm przyzwyczaja se do wysilku

Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
- kuxa
- Stary Wyga
u mnie są to marszobiegi więc prędkość wacha się od 5min/km przy odcinkach biegowych do 10min/km na odcinkach marszowych....

Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
-
- Zaprawiony W Bojach
polecam lekturę tematów i wątków traktujących, ogólnie rzecz biorąc, o braku konieczności biegania rozbiegań na 70-75 % tętna u początkujących.
-
- Stary Wyga
Po pierwsze - nie wacha tyklo wahakuxa pisze:u mnie są to marszobiegi więc prędkość wacha się od 5min/km przy odcinkach biegowych do 10min/km na odcinkach marszowych....
Po drugie - zwolnij - lepiej wolniej i dłużej (niż szybciej i krócej) - pobiegaj w tempie 6 min/km a "odcinki marszowe" mogą okazać się zbędne (no chyba, że chcesz w maratonie złamać 3:30 - to trzeba biegać 5 min/km a nawet szybciej