Kluby biegacza

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.Jestem nowym zapaleńcem. Raptem od m-ca.Ale mnie wciagneło po uszy. Dzien bez biegania jest prawie stracony.
Mam wiele pytan,ale nie wszystko naraz.
W moim miescie jest klub biegacza.Co takie kluby oferują.Czy warto tam pójść? Jezeli tak to kiedy.Na pewno muszę jeszcze mocno poprawić forme.Przeciez inni nie bedą biegac z takim maruderem.
Marzę o starcie w biegu na 15 km który odbywa się w moim miescie raz w roku.Czy wcześniej powinienem się sprawdzić w krótszym biegu?

Pozdrawiam
Mirek K
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
JacekZ
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Każdy klub oferuje coś innego.Na pewno warto się zorientować co uzyskasz w swoim.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Najlepiej - tak mi siê wydaje - popróbowaæ najpierw na 5 km. Ja tak zaczyna³am, a te¿ jestem "w tej bran¿y" nowa ;), bo dopiero od maja biegam.
Awatar użytkownika
starosta
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Po pierwsze możesz być miło zaskoczony wielu z tych tak zwanych "innych"(biegających dłużej) biega w naprawdę umiarkowanym tempie. A przynajmniej  o tym przekonałem się uczestnicząc w pierwszym treningu klubu biegacza. Taki niedzielny trening to zwykle wybieganie czyli długi bieg w spokojnym, relaksacyjnym tempie. Tylko niewielu "goni" do przodu.
Zresztą wszędzie są szybsi i wolniejsi.
Jak to się mówi: nic nie peniaj tylko join it.
ODPOWIEDZ