363 dni na "urwanie" 21 sekund

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
piachu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Dnia 15.09.2010 przebiegłem 1000 metrów w czasie 3:02. Biegałem wtedy na czczo dla zrzucenia wagi i biegałem co 2-3 dni po 10 km.
Dnia 28.06.2011 przebiegłem 1000 metrów w czasie 3:06. Trenowałem do tego około 2 miesiące co rano biegnąc około 5-6 km truchtem i co wieczór biegnąc na maksa 1000.
Czas 3:06 mnie nie satysfakcjonuję. Gdy biegam robię to na różnej nawierzchni - mam trasę częściowo z asfaltu, chodnika i polnej drogi oraz lasu. Bieg pomiarowy był wykonywany na bieżni wyłożonej tartanem. Mam możliwość ćwiczenia podbiegając pod górkę wyłożoną asfaltem. Dnia 28.06.2012 muszę przebiec 1000 metrów poniżej 2:46. Ktoś ma jakiś pomysł, kiedy i jak mam zacząć trenować, żeby trafić z optymalną formą na ten dzień i żeby "urwać" te 21 sekund przez 363 dni?
PKO
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Zacznij trenować już teraz, nie wiem w jakim jesteś wieku, ale to jest spokojnie do zrobienia, tak od 15 lat;)
Co do planu, musi być tu już ułozony konkretny plan, odpowiednio do pór roku(wybiegania w zime, zakresy gdzieś na wiosnę itd.), ale to jest jednak wysiłek sobie rozpisać trening, a mi się nie chce :D
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
piachu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam 19 lat, dawaj mistrzu pomóż mi, bo sam nie ogarnę tego, tejjjjj :P
piachu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przepraszam za spam, ale pomoże mi ktoś, kto się zna na rzeczy? Jest to dla mnie bardzo ważne, proszę o pomoc!
bati
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nikt na forum ci nie zrobi rocznej rozpiski na 2:46 (przynajmniej za free). Znajdź sobie plan treningowy do średnich dystansów 800m/1500m i pracuj wg niego (np. http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385). Jeżeli masz konkretne pytanie, to wtedy śmiało pytaj i pewnie otrzymasz odpowiedź.
Jeżeli osiągnięcie wyniku 2:46 jest dla ciebie bardzo ważne, skontaktuj się z trenerem lekkiej atletyki, który pewnie będzie w stanie rozpisać trening skrojony pod twoje potrzeby i modyfikować go w razie potrzeby.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ