Trening z dzieckiem

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
sernick
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy są na forum osoby, które trenują z dzieckiem? Chciałbym zachęcić swoją 11-letnią córkę do biegania, nie wiem tylko czy np. plan 10-tygodniowy jest odpowiedni (wydaje mi się, że nie będzie to dla mojej córy zbyt męczące zajęcie - wolę jednak zapytać ponieważ nie chciałbym jej zrazić do biegania zbyt forsownym treningiem). Zawsze to przyjemniej pobiegać wspólnie, a dziecku aktywność fizyczna się przyda.
Obrazek
PKO
leszeq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wczoraj udało mi się namówić moje dziewczyny (żonę i 5 letnią córkę) na wspólny mały trening. Mamy w okolicy mały "stadion" z częścią wydzielona dla rowerzystów. Córcia wybrała trening na rowerze, żona spacery za nią :usmiech:, a ja 30 min biegu po trawie. Było super, każdy wrócił z uśmiechem na ustach...
Myślę, że nie ważne jest to od czego się zacznie treningi, tylo to w jaki sposób. Wspólne spędzenie aktywnie czasu to chyba dobry pomysł na zachęcenie np. do biegania.
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:01:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Najważniejsze, że dzici widzą, że rodzice ćwiczą. Wychowuje się przykładem. Z czasem nabiorą przekonania, że w wolnych chwilach uprawia się sport. A jaki, to już inna sprawa. 11 lat, to nie wiek na biegowe plany treningowe. Myślę, że aktywna urozmaicona zabawa jest bardziej na miejscu. Rower albo rolki do parku są dobrym pomysłem. :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ