mam pytanie do każdego z Was, co oprócz biegania robicie w ramach zajęć sportowych

pozdrawiam

Ja mam na odwrót - właśnie biegam tylko po to, żeby mieć lepszą kondycję w góry/do wspinania/mtb. Gdybym mógł jeździć na rowerze po górach albo się wspinać tak często, jak mogę biegać, to dawno bym bieganie rzucił.ZosiaSamosia pisze:regularnie pod kątem polepszenia wyników w tym pierwszym ...?
Bieganie i pilka sa priotytetem, basen i silka juz nie, zalezy od tygodnia, np w zeszlym mialem 3x bieganie (w sumie 46km) , 2x pilka, 2x basen i 2x silka. w Poprzednim 4xbieganie ale silka i basen po razie. Wiecej niz 4 razy w tygodniu staram sie nie biegac bo czuje sie przetrenowany, robie albo cztery 10-12km, albo dwie 10km i jedna w okolicach 25km.Santiago pisze:więc ile razy biegasz ?? 5x w tygodniu bieg + 2x w tyg. 'gała' ? i to wieczorkiem ? czy robisz coś 2x w jeden dzień ?Flapjack pisze:Ja gram 2 razy w pilke, do tego jakis basen 1-2razy w tyg i to samo silka. Jaki to mam wplyw na bieganie - trudno ocenic (poza zabieraniem mi czasu :D). Pisalo sie tutaj jakis czas temu ze trening triatlonowy ma jakis tam wplyw na bieganie (tj basen i rower)
jakoś ja muszę wytrzasność czas na 'gałę'
Hmmm ... że niby co to ma być ??? Biegać dalej po treningu biegowym i sprawdzić kiedy wzywać karetkę pogotowia? Czy sprawdzić po 20km ile razy sztangę wyciśniesz?anialek pisze:... znajomy polecił mi robić takowy przynajmniej raz w tygodniu, właśnie po biegu...
joga działa na mnie usypiająco, tak jak pilates ... choć nie powiem mięśnie faktycznie inaczej pracuja i są silniejszessokolow pisze: Co zaś do glównego wątku - ja ostatnio ćwiczę Jogę - wzmacnia mięśnie i dużo rozciągania którego nigdy nie chciało mi się porządnie robić.
Dobre... powiem Ci, że ja zaczęłam biegać, bo przeczytałam na forum wspinaczkowym, że to dobry trening pod wspinaczkę, której chciałam spróbować.bansen pisze:Ja mam na odwrót - właśnie biegam tylko po to, żeby mieć lepszą kondycję w góry/do wspinania/mtb. Gdybym mógł jeździć na rowerze po górach albo się wspinać tak często, jak mogę biegać, to dawno bym bieganie rzucił.ZosiaSamosia pisze:regularnie pod kątem polepszenia wyników w tym pierwszym ...?
Ciągle nie cierpię biegania, choć jestem od niego uzależniony od 8 lat.
o o ! to jest dobre :Dno niestety nie da się ukryć że joga to nie bieganie jeśli chodzi o dynamikęalbo ZUMBA
No to czas. Choć zaczynanie wspinania od bieganie to kosmiczny pomysłpardita pisze: No i ... biegam tak i biegam, a wspinaczki jeszcze nie ruszyłam