prosze o pomoc w prezentacji

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Joystick
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich:)

Krótko przedsawię sytuacje:
Jestem osobą aktywną zawsze czas wolny spędzam na sportowo. Powoli udaje mi sie namówić moją siostrę na bieganie. Postanowiliśmy ze zacznie od wakacji. Moim zadaniem jest wprowadzenie jej w świat biegania. Z racji tego ze ja juz mam ten tzw mój pierwszy raz za sobą. Prosiła mnie abym jej ulozył/ znalazł jakiś plan treningowy zorganizował jej to wszystko pokazał co i jak. Zamierzam zacząć z nią od treningu Pumy z drobnymi przeróbkami dostosowanymi do możliwości mojej siostry, wpleść tam również ćwiczenia ogolnorozwojowe i wzmacniajace.

Chcę przedstawić jej ten caly plan aby była świadoma tego co bedzie robić w drodze do osiagnięcia swojego celu i żeby mogła obserwować jak powoli osiaga swoje cele. Zamierzam jej to przedstawić w humorystyczny sposob w formie prezentacji multimedialnej. Dlatego też chcialbym prosić o pomoc w zebraniu materialow które można wykorzystać przy jej tworzeniu. Mam tu na mysli różne hasła reklamowe, reklamy telewizyjne, zdjęcia, filmiki o bieganiu z których sam mógłbym czerpać pomysły które miały by działac mobilizująco i zachęcać do pracy. Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.
PKO
Maserman
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ambitnie...

Zamiast robić prezentację multimedialną, niech siostra przejrzy to cały serwis Bieganie.pl. Moim zdaniem na Forum i zwłaszcza tym podforum jest wystarczająco materiału motywującego.

Z drugiej strony po co taka prezentacja? Przecież nie jesteś sprzedawcą i nie chcesz biegania swojej siostrze "sprzedać". Siostra sama musi chcieć zacząć a nie prosić Ciebie żebyś ją motywował. Niech sobie uświadomi że sport to zdrowie a bieganie sprawia radość jak już się wczujesz. Skoro sam prowadzisz aktywny tryb życia to chyba jesteś najlepszym przykładem dla niej :)

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Flapjack
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

na YT masz mnostwo motywujacych filmikow np:
http://www.youtube.com/watch?v=RSPnV6HeMx0

Ja sie czasami motywuje tym : (ironman- ale idea ta sama)
http://www.youtube.com/watch?v=jv2aI46F07M
Joystick
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Maserman pisze:Ambitnie...

Zamiast robić prezentację multimedialną, niech siostra przejrzy to cały serwis Bieganie.pl. Moim zdaniem na Forum i zwłaszcza tym podforum jest wystarczająco materiału motywującego.

Z drugiej strony po co taka prezentacja? Przecież nie jesteś sprzedawcą i nie chcesz biegania swojej siostrze "sprzedać". Siostra sama musi chcieć zacząć a nie prosić Ciebie żebyś ją motywował. Niech sobie uświadomi że sport to zdrowie a bieganie sprawia radość jak już się wczujesz. Skoro sam prowadzisz aktywny tryb życia to chyba jesteś najlepszym przykładem dla niej :)

Pozdrawiam.

Prezentacje robie po to aby jej w humorystyczny sposob przedstawić plan treningu i wyjaśnić kilka pojęć objaśnić co z czym i dlaczego a przy okazji chciałem dodać jakieś rzeczy działające motywująco tak aby jej checi na bieganie jeszcze bardziej wzrosły :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ