Do rzeczy !
Imię: Mikołaj
Waga: 108 kg
Wzrost : 182cm
Suplementy: Możliwe wprowadzenie, tzn. mam 3 kg różnych WPC w domu, chyba 1,5 blistra thermo speed extreme
Dieta: Trzymałem taką o rozkładzie B/T/W 220g/70g/170g, ale to jak na siłownie chodziłem, niestety redukcja jakoś nie wychodziła, zacząłem biegać. Poznałem człowieka, który trenuje canicross i kumpla co biega trochę. Mam "zajawkę" na bieganie.
Jak na razie biegam po ok 4 km, staram się 3 x w tygodniu, ale bardzo chciałbym w lato trenować już z tym kolegą od canicrossu, biega on po 20km czasem

Jak biegam to tak tempem 4min 30s / 1km, rok temu na coopera (12minut) miałem 3,2 km
I teraz pytanie, czy bieganie po asfaltach i kostce jest bezpieczne z moją wagą?
Jakie buty wybrać? Mam "adidasy" z go-sportu, kupiłem je kiedyś po przecenie za 100zł...
Zamówiłem już sobie getry krótkie, bo jak biegłem powyżej 4,5 km to się obcierałem, firma bodajże Rogelli.
Jakieś wskazania co do dystansu/częstotliwości treningów/diety/butów?
Zapomniałem dodać, że jestem członkiem klubu pływackiego, ale miałem problemy z uchem i musiałem zaprzestać treningów na jakiś czas. Rozważam jednak opcję powrotu do trenowania, także trochę wysiłku by jeszcze doszło...
Mój cel to zrzucić wagę i wystartować w zawodach.