Witam. Mam na imię Marcin i mam 24 lata.
Już od jakiegoś czasu zacząłem myśleć aby w końcu zabrać się za coś co sprawiłoby abym mógł polepszyć swoją kondycję, spalić kilka zbędnych kilogramów (177cm wzrostu, 85kg wagi

) oraz wzmóc w sobie systematyczność. I tak szukając odpowiedniej dla siebie dyscypliny natrafiłem na stronę bieganie.pl . Zacząłem czytać, czytać i czytać

. Wiedziałem, że to jest właśnie to czego szukałem. Mając garść podstawowych informacji zacząłem czynić przygotowania. Udałem się do jednej z sieci sklepów sportowych i zakupiłem potrzebny sprzęcik. Co w tym wypadku znaczy ubranko i butki. Stwierdziłem, że dopóki jestem "nowy" w tej dyscyplinie to zakupię towar z niższej półki za parę złotych. Butki jednak kupiłem sobie lepsze w celu uniknięcia kontuzji już na początku. I przyznam, że wybrałem bardzo fajne w przyzwoitej cenie (już testowane

). Tak więc sprzęcik uzbierany, więc przymierzam się do wyboru odpowiedniego planu treningowego. A tak po prawdzie to zastanawiam się właściwie nad dwoma które są chyba najpopularniejsze czyli "10 tygodniowy" i "PUMA 6 tygodniowy". Zrobiłem też mały test na "oko" jak ogólnie stoję z kondycją. Przebiegłem się chwilę i stwierdzam, że jednak nie jest najlepiej. Jednak nie zrażam się i mam nadzieję jeszcze w tym tygodniu zacząć.
Post ten jest też dla mnie swojego rodzaju motywacją, gdyż "wychyliłem" się już z tym zamiarem na forum na którym ludzie zwrócą na to uwagę i może będą trzymać kciuki za moje powodzenie a ja nie chcąc być gołosłownym sumiennie będę wykonywał wybrany przeze mnie plan :D . Dodatkową motywacją jest to iż chcąc biegać musiałem również rzucić palenie. Tak, wiem palenie to syf jednak mam nadzieję, że to już za mną

.
Tak więc witam wszystkich jeszcze raz i mam nadzieję, że dam radę i za jakiś czas będę biegał w ćwierć, pół a może i nawet w maratonach. Zdobędę większą wiedzę i będę sam zachęcał nowych i dawał dobre rady początkującym.
Być może założę również bloga. Czytałem niektóre i widzę, że pomagają.
Tak więc nie zostaje mi już nic innego jak ZACZYNAĆ

Ból przemija, chwała jest wieczna.