Witajcie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
lucek101
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,↲Mam na imię Sebastian,19 lat. Biegałem już (od czasu do czasu) w tamtym roku i postanowiłem znowu zacząć biegać ale już na poważnie więc tutaj pojawia się kilka pytań od poczatkujacego :)
1. Czy w jeden sezon mozna przygotowac sie do 1st maratonu(lub polmaratonu) w czasie okolo 4h?
2. Aktualnie jestem chory jak powiniem wygladac trening po chorobie i jak glugo po niej a zarazem pierwszy w tym roku marszobiegi czy bieg ciagly?
3. Czy bol plecow iten w okolicach krocza podczas biegu to wina przetrenowania czy braku rozgrzewki?
4. Czy musze schudnac biegajac na długie dystanse waze 66/174?
5. Bez zadnej specjalnej diety mozna biegac bez jakichkolwiek problemow ze zdrowiem?
dziekuje z gory za odpowiedzi moje gg 7998330 pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

1. tak (szczególnie jak masz 19 lat)(a do półmaratonu w okolicach 4h to nawet bez przygotowania :))
2. jak już będziesz się czuł zdrowy to odczekaj 1 dzień i wio
3. to zależy od tego na jakim poziomie jesteś, dobrze żeby trening nie trwał krócej niż 30 minut, jeżeli jesteś w stanie tyle czasu biec powoli to zrób to, jeżeli nie jesteś w stanie to przeplataj bieg marszem
4. nie
5. coś jeść trzeba (przy zachowaniu minimum różnorodności powinno być ok)
Krzysiek
lucek101
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

z kaszlem wypada biegac?
Awatar użytkownika
niuniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zależy czy to kaszel który dusi, czy raczej delikatny bo smyra w gardle, ale zdecydowanie odradzam, lepiej poczekać dzień lub dwa, no chyba że nie przeszkadza ci aż tak bardzo i przez bieganie nie będziesz bardziej chory
Pozdrawiam
- To niemożliwe!!
- Tylko jeśli w to wierzysz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ