Początki i dobór obuwia.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
mizik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie :) Właśnie chce zacząć akcje bieganie jednak nie wiem co mam powybierać. Mam 22 lat, 185cm wzrostu i ok 99 kg wagi. Posiadam małego platwusa co prawdopodobnie to ważne przy doborze obuwia. Na co mam patrzeć przy kupnie?
http://allegro.pl/item1188839262_be_ree ... _29cm.html ?
Chciałbym jeszcze kupić pulsometr taki: http://allegro.pl/item1190052864_niemie ... ening.html

co o nim sądzicie ?
W razie pytań opiszę bardziej siebie :)
pozd.
PKO
rybka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witaj :hej: , tak naprawdę jeśli chodzi o pytania jakie zadałeś to jako początkująca nie pomogę Ci, mam dla Ciebie jednak inną radę: zanim obkupisz się od dołu do góry w strój potrzebny do biegania i różne gadżety to najpierw załóż cokolwiek (no wiadomo , żeby było wygodne) i spróbuj pobiegać, bowiem może się okazać że mimo wielkich chęci po miesiącu zapał minie, bądź po prostu stwierdzisz że to nie dla Ciebie. To co potrzebne (do więcej niż amatorskiego biegania) zawsze zdążysz sobie kupić :hej: . Ja biegam jakiś miesiąc 3-4 razy w tygodniu, mam buty nike jakieś tam, po prostu takie miałam, zwykły dres lub spodenki i przyznam Ci się szczerze że jeszcze trochę się wstrzymam z zakupem profesjonalnego stroju, bo nie jest łatwo i głowy nie dam sobie ściąć że wytrwam w bieganiu na stałe. Mimo wszystko życzę Tobie powodzenia i wytrwałości :usmiech: .
Szacunek dla wszystkich co biegają. Niech ten co nie biega nie mówi że to łatwe, tylko najpierw spróbuje!.
Irek-Wwa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

a ja z kolei zachęcam do zakupów. jak wydasz 300zł na buty to od razu motywacja do biegania Ci wzrośnie i głupio będzie zrezygnować szybko:)
- na początek buty
- po 2 tyg zegarek / pulsometr
- po miesiącu jakiś fajny strój
- etc. aż się tak wkręcisz w bieganie, że nie będziesz się wahać czy je kontynuować :hejhej:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ