Niewiedza !!!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Paweł321
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich serdecznie. Jestem po przerobionym planie 6 tygodniowym PUMY (na jesieni) - później miałem przerwy w bieganiu (lenistwo, brak celu), ale co najważniejsze znowu biegam (40 minut ciągłego biegu nie stanowi problemu). Zastanawiam się nad półmaratonem w grudniu (przygotowanie wg planu Półmaraton dla początkujących - 4 treningi w tygodniu) i tu mam pytań parę:
1. Czy nie za ambitny plan - półmaraton?
2. Czy nie spróbować od 10 km?
3. Czy jeśli przygotowując się wg planu do półmaratonu można w trakcie przygotowań wystartować np. w biegu na 5 km?

Pozdrawiam serdecznie Paweł... :uuusmiech:
PKO
suło
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 04:17:03

Nieprzeczytany post

ja zaczynałem biegać w sumie od listopada bez żadnych planów, miałem swój plan 3 x w tygodniu 10 km, czasem wiecej plus starałem sie weekendami jakieś przebieżki, ale jak to u mnie raz wychodziło raz nie wychodziło postawiłem sobie za cel maraton w krakowie i się udało
dodam że było kilka przerw: w ziemie nie zawsze chciało się biegać na wiosne czasem lało, a czasme brak czasu;p, przerwa na regeneracje złamanego paliczka w dużym palcu u nogi także to moje przygotowywanie nie było za bardzo systematyczne
przed maratonem niektórzy robią wybiegania, też kilka miałem ale tak po 15 km raz udało się 20 :)
także chyba na luzie do tego podszedłem, maraton udało się zaliczyć w czasie 4:17:03

do grudnia jest sporo czasu, dasz rade na pewno
ja mam nadzieję że prawa noga pozwoli szybko na nowe treningi bo na ostatnim coś sobie naciągnąłem i planuję start w koral maraton podczas festivalu biegowego w krynicy i mam nadzieję że podołam
a co do startowania w jakiś zawodach na 5 10 km to jest wspaniałym sprawdzianem podczas planu treningowego
pozdro i miłych treningów
Obrazek
JASO1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wytrwałość i jeszcze raz wytrwałość.Dasz radę jestem tego pewien.Bardzo ważne jest to co się dzieje w twojej głowie.Od tego zalarzy wszystko ,no może prawie wszystko.Powodzenia .
Jaso1
Paweł321
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki koledzy za słowa otuchy...

Plan obrany: START 03.08.2010 - META 05.12.2010 (PÓŁMARATON ŚW. MIKOŁAJÓW TORUŃ)

Wytrwałości...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ